Siyaset 'Sosyal kesimler için muhalefet yan yana gelir'

'Sosyal kesimler için muhalefet yan yana gelir'

28.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimine yönelik CHP ile yapılan güç birliğinin devam edebileceğini belirtti.

Sosyal kesimler için muhalefet yan yana gelir

Akşener, seçim mitingleri sonrasında bir grup gazetecinin sorularını yanıtlarken özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İKİLİ SİSTEME KAYDI: Türkiye, 24 Haziran’a giderken başlayan doğal bir süreçte ikili sisteme doğru kaydı. Biz, belli konularda, özellikle sosyal kesimlerin talepleri üzerine, 3600 ek gösterge, EYT gibi konularda olduğu gibi Meclis’te zaten birbirimizi destekliyoruz. Bunlar elbette tüzel kişilikleri muhafaza ederek olur. 31 Mart’ta vatandaşın aldığı tavır, benim, ‘kulak çekme’ dediğim iş; 4.5 yıl boyunca iktidarı seçmenin sesine kulak vermek zorunda bırakacak. Çünkü 4.5 yıl seçim yok. Sonrası için bugünden şimdiden bir şey söylemek mümkün değil ama elbette Türkiye’de dün olduğu gibi, bugün de yarın da özellikle sosyal kesimlerin hayatlarının iyileştirilmesine yönelik atılan her adımda, siyasi partiler, muhalefet, yan yana gelir.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU O İŞE GİRMEZ: Ekrem İmamoğlu, çok akıllı bir arkadaş. (CHP Genel Başkanlığı kast ediliyor) Asla öyle bir şeyin içine girmez. İstanbul’u alacak. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinde, habire kurultay talep ediliyor. Dolayısıyla CHP o işe alışık. Sorunu yok kendi iç bünyesinde.

TÜZÜK KURULTAYI: Bizde küçük küçük ilçe kurultayları başlayacak. Japon sistemiyle hareket eden bir insanım. Bizim tüzüğümüz gelmiş geçmiş, en demokratik tüzük. Fakat uygulamada çok zorlukları çıktı. Onların düzeltilmesi için hızlı çalışmalar yapıldı. Mesela devletin verdiği paranın dörtte birinin mutlaka teşkilatlara gönderilmesi için bir talepte bulunmuştum, fakat oraya sadece üye yazılmış. Halbuki öğrendik ki üye doğru, devam etmesi gerekiyor ama üye nüfus ve oy oranını eklememiz gerektiği ortaya çıktı. ‘Kadın kolları kurulmasın’ demiştim, kurulmadı ama uygulamada müthiş zorluk çektik. Kadın kolları kurulacak.

Yazarlar