Siyaset Sosyal medyada ‘Bakara’ tartışması

Sosyal medyada ‘Bakara’ tartışması

20.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski AB Bakanı Egemen Bağış ile Hürriyet gazetesinin eski Ankara temsilcisi Metehan Demir arasında geçtiği ve Kuran’daki Bakara suresiyle dalga geçildiği öne sürülen ses kaydı önceki gün sosyal medyanın en çok tartışılan konularından biri oldu.

Sosyal medyada ‘Bakara’ tartışması

Bağış’ın twitter hesabında cuma günleri Kuran’dan ayet paylaşması üzerine ve Bakara suresi ile ilgili alaycı şakalar yapıldığı belirtilen ses kaydı üzerine Bağış ve Demir, twitter hesaplarında açıklama yaptı. Bağış, “Farklı zamanlardaki konuşmalarımı montajlayıp eklemelerle tamamen çarpıtan aşağılık itibar cellatlarının saldırıları ile karşı karşıyayım. Yarın sabah itibari ile hukuki yollardan bu ahlaksız iftira ve saldırılara karşı mücadelemi başlatacağım. Bu konuşmanın tamamını benim yaptığımı düşünerek incinen tüm iyi niyetli kardeşlerimden hassasiyetle özür dilerim. Peygamber Efendimize hakarete sessiz kalıp, bugün bana saldıranlara ise söyleyecek sözüm yok” mesajını paylaştı.
Gazeteci Demir ise şunları yazdı:
“Beni bilir, dinimize ve Kuran’a en ufak bir saygısızlık yapmadım. Haddime de olamaz. Oynanmış da olsa bu kayıtta hakaret olmadığını göreceksiniz. Aksine, tövbe ifadesi yer alıyor. Tabii ki, hiçbiri mizacım için bahane olamaz. Tam dinlemeden eleştirenlerce kullanmadığım ifadeler üzerinden infaza maruz kalsam da, iki kişi arasında geçen özel bir görüşmede haddimi aşan ifadeler kullanmış olabilirim. Bu nedenle hassasiyet gösteren herkesi de saygıyla karşılıyorum. Yine de en baştan beni sevenlerden, güvenenlerden kendimden herkesten özür dilerim.”

Haberin Devamı

CHP’Lİ İHSAN ÖZKES
Ayetle alay ediyorlar

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, ses kaydında ayetle alay edildiğini, ancak dini, imanı, camiyi, Kuran’ı dilinden düşürmeyenlerden ses çıkarmadığını savundu. Özkes, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, ses kaydı hakkında emekli bir müftü ve bir Müslüman olarak konuşmayı “tüyler ürpertici” bulduğunu söyledi. Özkes, “Bunu yapan kafir olur. Dinden, Müslümanlıktan çıkar. Ayetle alay ediliyor” dedi.