Siyaset ‘Soykırım iftirasına karşı hakikati savunacağız’

‘Soykırım iftirasına karşı hakikati savunacağız’

23.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK), yeni anayasa, anti demokratik girişimler ve “sözde Ermeni soykırımı iftirası” konularını ele aldı.

‘Soykırım iftirasına karşı hakikati savunacağız’

 

Çankaya Köşkü’nde 1 saat 20 dakika süren toplantının ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun yazılı açıklama yaptı. Kurul üyeleri toplantıda yeni anayasa, anti demokratik girişimler ve “sözde Ermeni soykırımı iftirası” konuları üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Yeni ve sivil bir Anayasa’nın milletimizin beklentisi ve ülkemizin ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kurul üyeleri, mümkün olan en geniş uzlaşı süreciyle hazırlanması üzerine görüşlerini dile getirdi. Altun’un açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerlendirmelerine de yer verilirken şunlar kaydedildi: “Sayın Cumhurbaşkanımız Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasasıyla değil milletimizin kararıyla yeni ve sivil bir Anayasa ile karşılamak istediklerini ifade etmiş; ülkemizin ihtiyaçlarına, milletimizin beklentilerine uygun yeni Anayasa yapımı için var güçleriyle çalışacaklarını belirtmiştir. Milli iradeye sahip çıkarak demokrasi karşıtı her türlü girişim ve söylemle kararlı şekilde mücadele edeceklerinin altını çizen Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin ilerleyişinin hiçbir şekilde durdurulmayacağını dile getirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız sözde ‘Ermeni soykırımı’ yalanına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çıkanlara karşı da hakikatleri savunmaya devam edeceklerini bildirmiştir.” Altun’un açıklamasında anti demokratik girişimlere ilişkin olarak şu ifadeler yer aldı: “Demokrasimizi hazmedemeyen anti demokratik zihniyetin temsilcilerinin türlü sıfatlarla kendilerini hala gösterebildiğini belirten Kurul üyeleri Türkiye’nin 2002 sonrası yaşadığı demokratikleşme adımlarının önemine işaret ederek, 15 Temmuz darbe girişiminde milletimizin siyasi iradesine nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya gösterdiğini, darbe ve vesayet heveslilerinin bundan sonra asla umduklarını bulamayacağını vurgulamışlardır.”

Haberin Devamı

Politika Kurulu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu Başkanvekilleri ile bir araya geldi. Çankaya Köşkü’ndeki görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Toplantıya İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da katıldı.

Itno’ya taziye

Erdoğan, dün ayırca Çad Cumhurbaşkanı İdris Deby Itno’nun hayatını kaybetmesi dolayısıyla oğlu ve Çad Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Mahamat İdris Deby Itno’yu telefonla arayarak taziyelerini iletti.