Siyaset Soylu: 8 bin riskli kişinin Türkiye’ye girişi engellendi

Soylu: 8 bin riskli kişinin Türkiye’ye girişi engellendi

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Soylu: 8 bin riskli kişinin Türkiye’ye girişi engellendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’li Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta Türkiye’de toplam 200 hudut kapısında 2 bin 336 personelle, bin 118 kontuarda pasaport kontrol hizmeti verildiğini belirtti. Soylu, uluslararası terörizmin engellenmesine yönelik 45 il ve 113 hudut kapısında görevli personele Risk Analiz Eğitimi verildiğini, bugüne kadar ülke güvenliği açısından riskli olduğu değerlendirilen yaklaşık 8 bin kişinin Türkiye’ye girişinin engellendiğini kaydetti.

Denizlere sıkı takip

Haberin Devamı

Soylu, Kızılcahamam’da bir otelde düzenlenen, “Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı Yönetici Semineri”nde ise şunları söyledi:

“Türkiye sadece 2018 yılının ilk 10 ayında sınır dışı sayısı 49 bin 523’tür. Tek başımıza Avrupa Birliğinin sınır dışı ettiğinin üçte biri kadar bir sayıya ulaştık. Suriye ve İran sınırlarında 899 kilometre modüler beton duvar var. Termal kamera ve radarlarla sensör sistemleri de bu sistemle bütünleştirilmektedir. Sınır güvenlik yolları projemizin de yüzde 76’si tamamlandı. Sahil Güvenlik Komutanlığının SGRS projesiyle sınır güvenlik alt yapımıza denizlerimizi de entegre ediyoruz. Bu da muhteşem bir projedir. Ege, Karadeniz ve Akdeniz. Üçü de artık gözetleme sahamızın içerisinde olacak.”