Siyaset Soylu: Açıklamam tedbirdi

Soylu: Açıklamam tedbirdi

03.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı.

Soylu: Açıklamam tedbirdi

Soylu şunları kaydetti:

Haberin Devamı

HDP BİNALARINDAN DAĞLARA GİTTİ: 2 bin 625 teröristin 2013 ve 2018 arasında ifadesini aldık. Bunun 580’i HDP binalarından dağlara gitti. Siz bu hattı kesemezseniz, terör örgütünün moralini alt üst edemezsiniz. Türkiye’de terör en fazla 1990’lı yılların başında arttı. Çünkü terör kendine meşruiyet arar. Bunu demokrasi ve seçimi istismar ederek yapar. 1991’de SHP ve HEP ittifak etti, HEP meclise girdi. Peki ne oldu? Tarihin terörle mücadele dönemlerinden birisini yaşadı Türkiye.

CHP, HDP’Yİ MECLİSE TAŞIDI: HDP’nin aldığı oy Demirtaş’ın oyudur; yüzde 8.5. CHP, HDP gibi bir siyasi partiyi meclise taşımıştır. CHP yönetimini, genel başkan yardımcılarını arayıp zamanında DHKP-C ile ilişkilerinizi gözden geçirin, belediyelerinizi ele geçiyorlar, buna müsaade etmeyin uyarısında bulundum.

Haberin Devamı

HDP DİYE SİYASİ BİR PARTİ YOK: HDP diye bir siyasi parti yok ki, PKK diye bir örgüt var. PKK terör örgütü hafife alınacak bir örgüt değil. Arkasında batı var. ABD’nin verdiği silahlar var. Daha yeni, ABD’nin PKK’ya sağladığı silahlar menşei ile birlikte elimizde. (Ağrı’da öldürülen 11 çocuk babası AK Parti müşahidi) Planlı bir eyleme geçtiler. Çok net. İyi bir insanı katlettiler. CHP İl Başkanları şehit cenazelerine gelmesin dedim. CHP’nin yöneticileri niçin bu arkadaşımızın ve bu arkadaşımız gibilerin katlinde ağızlarına fermuar çekip duruyorlar? Nasıl onlar bölücü olmuyor da ben bölücü oluyorum? (İç savaş çağrısı yapmakla suçlandınız?) Bunun neresi iç savaş çağrısı, benimki bir tedbir.

KİŞİSEL TEHDİDİM OLMADI: (Pervin Buldan’la telefon görüşmesi) PKK ile HDP’yi kimse ayrı görmesin. Kendileri adına Meclis’te bir irade ortaya koyabilme kabiliyetleri söz konusu değildir. PKK Meclis’te dursun derse dururlar, çekilin derlerse çekilirler. O sabah o olay oldu ve Buldan’ı aradım. Kişisel tehdidim olmadı. Ama HDP ve PKK konusunda fazlasını söyledim.

ÖKSÜZ İÇİN ÖZEL EKİP: Adil Öksüz’le ilgili özel ekip kurduk. Görevde tuttuğunuz adam FETÖ’cü çıkıyor potansiyel olarak da herkesi suçlu tayin edemezsiniz. İki mesele var birincisi bir ihmaller dizisi var. Bunun bir kısmı insani. İhmaller, yoğunluk ve kasıt var. Adil Öksüz denen kişiden daha önemli biri var içeride Kemal Batmaz var.