Siyaset Soylu: Kırmızı bülten taleplerimiz reddedildi

Soylu: Kırmızı bülten taleplerimiz reddedildi

24.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası Polis Teşkilatı’nın (INTERPOL)  89’uncusu düzenlenen genel kurul toplantısı, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde dün başladı. Interpol’ün Genel Kurul Toplantısı’na 160’tan fazla ülkeden 650’den fazla temsilci katılım sağladı. Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnterpol Başkanı Kim Jong Yang ve çok sayıda üye ülkenin temsilcisi katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Soylu, “Özellikle FETÖ olayından sonra, maalesef INTERPOL bizim kırmızı bülten taleplerimizi kabul etmiyor. Tüm başvurularımızı reddetti” dedi.

Soylu: Kırmızı bülten taleplerimiz reddedildi

Toplantıda gazetecilerin soruların yanıtlayan İçişleri bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi: “INTERPOL’ün 89’uncu Genel Kurulu, geçen yıl pandemi sebebiyle yapılamamıştı. 161 ülke ve 18 uluslararası kuruluş katılıyor. Dünya ölçeğinde uluslararası çatı örgütlerinden en önemli toplantılarından bir tanesi. 16 bakan katılıyor ve birçok ülkenin emniyet genel müdürü katılıyor. Hem İnterpol’ün bu yıl başkan seçimi bunun yanı sıra başkan yardımcısı seçimleri ve her bölgenin kendine ait icra üyelikleri ve ya onların değimiyle delegelik seçimleri var.”

Haberin Devamı

Suçluların iadesi hakkında sorulan soruya Soylu, şu ifadeleri kullandı: “Biraz evvelki konuşmamda da ifade ettim. Tabii özellikle FETÖ olayından sonra, maalesef INTERPOL bizim kırmızı bülten taleplerimiz kabul etmiyor. Tüm başvurularımızı reddetti. Bunun bir uluslararası tavır olduğunu tahmin etmek güç değil. Ancak arkadaşlarımız bu INTERPOL toplantısını da fırsat bilerek, birçok ikili görüşmemiz var. Benim, sayın genel müdürümün, diğer arkadaşlarımızın, birçok ikili görüşmeleri var. Hem başkan hem de genel sekreter nezdinde, diğer delege ve üyeler nezdinde bu girişimlerimizi tekrardan hatırlatıyor. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehlikenin sadece kendisine ait bir tehlike olmadığını FETÖ’nün sadece bir terör örgütü olmadığını bir istihbarat örgütü olduğunu ifade ediyoruz. İnanıyorum ki, bir netice alacağız.”