Siyaset Soylu: Yıldızımız hiç sönmesin

Soylu: Yıldızımız hiç sönmesin

11.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Türk Polis Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki koruma polisleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca paylaşılan görüntülerde, Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gelişinde Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanı Ramazan Bal ve koruma polislerince karşılandı.

Soylu: Yıldızımız hiç sönmesin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Polis Teşkilatı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Soylu, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Aziz Atatürk, Fedakârlık, adanmışlık ve millete hizmet aşkının vücut bulmuş hali olan Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle huzurlarınızda bulunuyoruz. Bulunduğumuz coğrafyanın da bir getirisi olarak suç ve suçluyla mücadelesi sadece ülkemiz sınırları içinde değil, uluslararası alanda da tesir gösteren Türk Polisi; küresel ölçekte terör, uyuşturucu, kaçakçılık ve göçmen kaçakçılığı gibi suçlarla; ulusal düzeyde de asayiş, trafik güvenliği, siber suçlar, organize suç çeteleriyle mücadele gibi başlıkların tamamında, özellikle son yıllarda başarı grafiğini sürekli yukarıya taşımaktadır. Bu vesileyle Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174. yıl dönümünü kutluyor, başta zatıaliniz olmak üzere, bu teşkilata emeği geçen bütün geçmiş büyüklerimizi, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıralarınız önünde saygıyla eğiliyorum.”

Haberin Devamı

Soylu, yayımladığı mesajda ise “Aşina olduğumuz, bazen en zor anlarımızda görünce rahatladığımız, bir polis aracının veya bir üniformanın üstündeki o yıldız, bugün yeni yaşını kutluyor. 174 yıldır ışıldayan bu yıldızda, verdiğimiz her şehidimizin, her gazimizin, teşkilata emeği geçen her arkadaşımızın canı, kanı, emeği ve alın teri vardır. Cenabı hak hepsinden razı olsun. Yıldızımız hiç sönmesin” ifadelerini kullandı

Altun’un mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Twitter’dan “Milletimizin emniyeti ve huzuru için üstün vazife anlayışıyla hizmet veren Türk Polis Teşkilatı’nın 174. yıl dönümünü ve Polis Haftası’nı kutluyorum” mesajını paylaştı.