Siyaset 'Sümeyye Erdoğan'a suikast' iddiasıyla ilgili ilk kez konuştu

'Sümeyye Erdoğan'a suikast' iddiasıyla ilgili ilk kez konuştu

21.02.2015 - 11:32 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da konuştu. STK Temsilcileri ile Malatya'da kahvaltıda buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunup kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast iddialarıyla ilgili konuştu BİZİ CAYDIRAMAZSINIZ "Dün gazetelerde görmüşsünüzdür. Tehditler alıyoruz diye. Ailece tehditler aldığımızı söylemiştim. Ben ailem hepsi. Şimdi şeyler dökülmeye başladı. Kızımla ilgili, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı. Biz bu yola çıktığımızda bir şey söyledik. Kefenimizi giyerek yola çıktık. Bizi buradan caydıramazsınız. Kızımla ilgili, oğlumla ilgili milletvekilliği söz konusu değil. Bunların hepsi uydurma. " İşte konuşmasından satır başları..

Sümeyye Erdoğana suikast iddiasıyla ilgili ilk kez konuştu

"17-25 Aralık darbe girişiminin arkasındakendisine hizmet hareketi diyen bir yapı var. Pensilvanya'dan yönetilen artık adı PDY olan cemaat kisvesi altında milletimizin kanını sömürdü. Yurt yapıyorum, kurban kesiyorum adı altında himmet adı altında inanılmaz paralar topladılar. Önce gönülden alınan bu paralar daha sonra zorla alınmaya başlandı."

Haberin Devamı



MİLLETTEN ZORLA PARA ALTILAR

"Bunun ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir örgüt olduğuna kanaat getirdik. Buna karşı da bir mücadele kararı aldık hükümete bildirdik. Hükümet de bunu Bakanlar Kurulu'ndan geçirmek suretiyle tüm kurumlara bildirdi. Nisan ayında artık bu belgelerde de yerini alacak. İnsanları, polisle, savcı ile, aileleri ile, zaafları ile tehdit ederek adeta korku imparatarluğu inşa ettiler. Hizmet hareketi olarak başlayan bu yapı şantaj örgütüne dönüştü. Elde ettikleri bilgileri depoladılar ve gerektiğinde çıkarıp kullandılar. Soruyorum sizlere bütün bunlar eğitim için, yardım için, Allah rızası için çalışan insanların yapacağı iş midir? Bir dini yapı, bir cemaat böyle işlerin içinde olabilir mi? Gönüllü gönülsüz verilen bu paraları ne yapmışlar diye bakıyorsunuz orada da ahlaka imana sığmayacak şeyler görüyorsunuz."

BUNU PKK BİLE YAPMADI

Haberin Devamı

"Burada düşünmemiz gerekmiyor mu? Ya biz bu yardımı rıza için, eğitim için, hizmet için verdik. Kalkıpta filanca ülkedeki kampanyalara destek diye vermedik. Ben hangi niyetle verdiysem o niyetle bunu kullanman gerekirdi. Bu paraları da kendi pis işlerinde kullandıkları kişileri de susturmak için kullandılar. Kurdukları banka ile kendi şirketlerine usulsüz şekilde kaynak aktarıyorlar. Türkiye'yi onlara şikayet ediylorlar. İnanın böyle bir tavrın içinde PKK bile olmadı. Bu denli bir tavrın içinde olmadı. Onlar bu işleri silahla yaptılar. Böyle bir şey olabilir mi? İşte yolsuzluk, hırsızlık budur, en büyük ahlaksızlık budur. Bu yapı malesef ülkemizde STK'lara gönüllü teşekküllere cemaatlere çok büyük zarar verdi. Zaman zaman da bu hükümet diğer cemaatlerin de çalışma şartlarını ortadan kaldırıyor gibi akla ziyan açıklamalar yaptılar. Bütün samimi gayretler güven üzere itimat üzere yürür. Bugün pek çok STK'mız, cemaatimiz ülkenin dört bir yanında çok hayırlı takdire şayan hizmetler yapıyorlar. Bunların hepsinin de kaynağını çoluğunun çocuğunun nafakasından ayırdığı paralarla milletimiz sağlıyor. "

ARTIK RESMİ ADI PDY'DİR, İPLİĞİ DE PAZARA ÇIKMIŞTIR

Haberin Devamı

"Siz milletten topladığınız paraları karanlık emellerine alet ederseniz yanınızda kimseyi bulamazsınız. Ben buradan hem milletimize hem de STK'lara seslenmek istiyorum. Pensilvanya örgütünün resmi adı ile PDY'nin ipliği pazara çıkmıştır. Bunların kim olduğu nereye çalıştığı hangi ülkelerle iş tuttuğu her geçen gün daha net ortaya çıkıyor. İşte gazetelerdeki yayınlanan belgeleri görüyorsunuz. Kim nerenin imamıdır, ne gibi bağlantıları vardır, nasıl işler bağlıyorlar hepsi oralarda mevcut. Biz bu yapıyla mücadele ettiğimizde birileri bize şunu söyledi asıl müslümanlara zulmedenlere ram olanların yanında yer almak buna müsamaha göstermek Gayretullaha dokunur. Bunun böyle bilinmesi lazım. Burada eksikten, kusurdan, hatadan bahsetmiyoruz. Burada inancımızın ve milletimizin varlığına kastedenlerin emrine girmiş bir ankebut yapıdan bahsediyoruz. Bu aziz milleti bırakıp diğer ülkeleri dost edinenlerden bahsediyoruz. Dünyanın 4 bir yanında operasyona alet olanlardan bahsediyoruz. Milletimiz o engin feraseti ile yapının gerçek yüzünü gördü, anladı ve hak ettiği şekilde onu kendi dünyasına hapsetti. STK'lara gönüllü teşekküllerimize düşen bu yapının açtığı tahribatı süratle tamir etmeliyiz."

ÖĞRENCİLERİMİZ MAĞDUR OLMASIN

Haberin Devamı

"Burada bir tek öğrencimizin mağduriyet yaşamasına izin vermemeliyiz. Bunu hep birlikte yapmalıyız. STK'ların bu konuda çok önemli görevi var. Kamu kurumları ve STK'lar el birliği ile vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermenin çabası içinde olmalıyız. Şimdi bir vakıf kuruluyor. Maarif Vakfı. Kurulacak bu vakıfla uluslararası camiadaki bu okulları bu yönetimler biz size verelim diyorlar. Alın yönetin ama burada bunca öğrenci boşta kalmasın diyorlar. Onun için de hükümetimiz süratle böyle bir vakfı kuruyor bu konuda işbirliği halinde olacağımız ülkelerle hangi devlet başkanı ile görüştüysem hepsi olumlu cevap vermiştir. Sadece bu mu değil. Ekonomik alanda da yaptılar. Bu konuda da ekonomi bakanlığımız, ilgili birimlerimiz yoğun işbirliği ile dış ekonomik ilişkiler konseyi olarak bütün bu çalışmaları orgenize edecek devlet olarak ekonomi bakanlığı ile bu ilişkileri uluslararası camiada sürdürmeye devam edeceğiz. Yaptığım tüm seyahatlerde DEİK ile bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bunu da inşallah devam ettireceğiz."

BİZ KEFENİMİZLE YOLA ÇIKTIK

Haberin Devamı

"Ülkemizin ve milletimizin kazanımlarına halel getirmeden bu meseleyi bir çözüme kavuşturacağız. Sizler, hakikaten yoğun bir çaba ile mevzi kaybına mahal vermeden ülkemizi ve milletimizi bu hastalıklı yapıdan kurtaracağız. Ben sizlerden doğrusu gayret ve destek bekliyorum. Bu mesele benim şahsi meselem olmadığı gibi sizin de özel meseleniz değil. Bu rıza-i ilahi meselesidir. Dün gazetelerde görmüşsünüzdür. Tehditler alıyoruz diye. Ailece tehditler aldığımızı söylemiştim. Ben ailem hepsi. Şimdi şeyler dökülmeye başladı. Kızımla ilgili, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı. Biz bu yola çıktığımızda bir şey söyledik. Kefenimizi giyerek yola çıktık. Bizi buradan caydıramazsınız. Ama sende yürek varsa sende delikanlılık varsa kod adıyla falan ortaya çıkma gerçek adınla ortaya çık. Sen terör örgütünün mensubusun kod adı kullanıyorsun. Nereden konuşacaksan oradan konuş. Varsa elinde birşey göster. İftira kampanyaları ile bunları yaptılar şimdi de tehditler. CHP'nin başkanı ile yetkilileri ile özel görüşmeler ve adeta onlara bilgi veriyorlar. Biz kızımla ilgili görevlendirmeyi yaptık ABD'den biri gelecek gereğini yapacak. Allah'tan ötenin kimseye bişey yapmaya yetkisi yoktur. Şuanda atılan bu adımlmarla bizler yolumuza devam eddiyoruz."

BÖYLE BİR DEMOKRASİ OLABİLİR Mİ?

"Şimdi yatırım yapılıyor bir bölgeye sonra terör örgütü geliyor haraç istiyor, iş makinalarını yakıyor. Bunun uzantıları Meclis'e kadar sirayet etmiş. Alınan tedbirlerle ilgili bu pakete karşı çıkmak terörle mücadeleye karşı çıkmaktır. Samimi olsalar şunu şunu şunu ekleyelim o maddeler arasında. Polis dur dedi duracaksın, durmadığın zaman gerekli muameleyi yapar. Orada hak oluyorda Türkiye'de bu işin ortasını bulalım. ABD'de polis dur dediğinde devam edemezsin. Şimdi 7 haziran seçimleri geliyor muhtarları tehdit ediyorlar. Ne diyorlar bu köyden bir başka siyasi partiye oy çıkmayacak çıkarsa hepiniz dağa gönderilirsiniz. Böyle bir demokrasi olabilir mi? Ne demokrasisi sizin böyle bir anlayışınız olsa dağa gidiylorlar ya hani gelin bu işi halledin... Yok sadece tek işleri ön kesmek. Bu parlamentodan her türlü engellemeye rağmen bu çıkacaktır ben buna inanıyorum. Çünkü aklıselimin yolu bir. Bu düşüncelerle bizlere gösterdiğiniz teveccüh için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni, modern bir Türkiye için farklı bir yoldayız. Yeni bir Türkiye kuruluyor, kurulacak. 12 yıl öncesinin Türkiye'si yok. Aynı şekilde 12 yıl öncenin Malatya'sı da yok. "