Siyaset Süngerli oda var ama kötü muamele yok

Süngerli oda var ama kötü muamele yok

14.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda iki tane süngerli oda bulunduğunu, bu odaların her birinde iki tane kamera olduğunu açıkladı; bu odalarda hükümlü ve tutukluların dövüldüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Süngerli oda var ama kötü muamele yok


CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki kötü muamele iddialarını içeren soru önergesini yanıtlayan Bozdağ, süngerli odayı kabul etti. Bozdağ, süngerli odanın tutuklu ve hükümlülerin kendilerine zarar vermesini engellemek amacıyla kullanıldığını iddia etti. Bozdağ, 2002-2013 arasında işkence ve kötü muamele iddiaları nedeniyle Türkiye’de 129 personele disiplin cezası verildiğini, aynı yıllar arasında ceza infaz kurumlarında 436 intiharın yaşandığını belirtti.

Haberin Devamı

Kararnameyi savundu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yaklaşık 2 bin 500 kişiyi kapsayan “yaz kararnamesi”ne ilişkin “kıyım” eleştirilerini, “Bu rutin ve normal bir kararnamedir” diye yanıtladı.
Bozdağ, TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece yargı paketi görüşülürken milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.
Yargıdaki en büyük kararnamelerin her zaman yaz kararnamesi olduğunu ifade eden Bozdağ, 2011’deki yaz kararnamesinin adli yargıda bin 976, idari yargıda 254 kişi, 2012’de adli yargıda 2 bin 335, idari yargıda 184 kişiyi, 2013’te adli yargıda bin 923 kişiyi, idari yargıda 148 kişiyi, 2014 yaz kararnamesinin ise adli yargıda 2 bin 224, idari yargıda 293 kişiyi kapsadığını bildirdi. Bozdağ, “İşin esası, rutin ve normal bir kararnamedir bu kararname” dedi. (ŞEBNEM HOŞGÖR Ankara)

Yazarlar