Siyaset Süreci seçimlere göre yönetiyorlar

Süreci seçimlere göre yönetiyorlar

13.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koç, hükümetin gündem değiştirmek için ‘Dersim ağıtlarını’ gündeme soktuğunu ileri sürerek, “Sen Dersim’i bırak gel önce şu Sivas’ın, Uludere’nin hesabını ver” dedi

Süreci seçimlere göre yönetiyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, çözüm sürecine ilişkin, “İtiraflar arka arkaya geliyor. AKP kanadı, her zaman neyse o önündeki seçim, yerel, genel, cumhurbaşkanlığı, şu bu... Bu seçim döneminde kendi siyasi hesaplarını göz önüne alarak bu süreci kendi avantajına göre yürütmeye çalıştı” dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Koç, toplantı devam ederken yaptığı konuşmasına, “Kudüs’e ırkçı, dinci, İsrail siyasi kanadının çağrısı üzerine yapılan İslam’ın kutsallarını hedef alan saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz” diye başladı.

Aldatma seansları
Koç, çözüm sürecine ilişkin, “İtiraflar arka arkaya geliyor. AKP kanadı, her zaman neyse o önündeki seçim, yerel, genel, cumhurbaşkanlığı, şu bu... Bu seçim döneminde kendi siyasi hesaplarını gözönüne alarak bu süreci kendi avantajına göre yürütmeye çalıştı. Şimdi, itiraflardan yola çıkarak bakıyoruz. Malesef Akdoğan’ın söylediği kadar zeki değiliz herhalde, konuyu bilmediğimiz için, itiraflardan yola çıkarak sonuçtan geriye geliyoruz. Başbakanlık koltuğunda oturan bu stajyer itiraf ediyor. Adam kaçırma, okul, şantiye yakma, kendi otoritesini belgeleyen, halk savunma kuvvetleri. Bir takım özerk mahalleler oluşturma” ifadesini kullandı.
Koç, hükümetin gündem değiştirmek için Alevilere dönük, “aldatma seansları” başlattığını belirterek, “Demokrat kostümleri giydiniz ama kafanız, niyetiniz, duruşunuz aynı. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet alma huylarınız aynı, hiç değişmedi” dedi. Hükümetin gündem değiştirmek için tekrar “Dersim ağıtlarını” gündeme soktuğunu ileri süren Koç, “Sen Dersim’i bırak gel önce şu Sivas’ın, Uludere’nin hesabını ver” dedi.
Başbakan’ın, Dersim’i Kerbela’ya benzettiğini ifade eden Koç, “Sivas modern Kerbala değil mi” sorusunu yöneltti. Dört eski bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu kurulduğunu hatırlatan Koç, bu komisyonun, “ağır aksak” çalışmaya devam ettiğini savundu.
“Devlete saygılı bir gümrük müsteşarı”nın geçen günlerde komisyona ifade verdiğini belirten Koç, “Komisyona ifade verdi ve şunu tutanaklara geçirdi; ‘Rıza Zarraf’a ait 1,5 ton altını taşıyan uçağı Zafer Çağlayan’ın özel kalem müdüründen gelen talimatla serbest bıraktık.’ Çok açık net ifadeler. Hatırlar mısınız köstebek bir bakan vardı, şimdi arada zevzeklik yapıyor. Özel kaleminden telefonla, Deniz Feneri yolsuzluğuna batmış birilerini aramış, ‘polis gelecek tedbirli olun’ demişti. Al o köstebek bakanı vur Zafer Çağlayan’a” diye konuştu.

Milletten çıkacak
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na değinen Koç, “Belki bir benzetme olacak ama bugünün saraylısı Tayyip Erdoğan. Kendisine 1 milyar 360 milyon liraya, eski parayla 1 katrilyon 360 trilyon liraya yapılan kaçak saraya... ‘Bu saray milletin’ dedi, hazret. Kaçak saray Ankara’nın her tarafından görülsün diye 24 saat ışıklarının açık tutulması talimatı verilmiş. 24 saatlik ışıltının bedeli açıklandı, aylık 700 bin lira, sadece elektrik faturası. Sarayın sahibi de millet olunca, öyle diyor, tabii elektrik faturasını da millet ödeyecek” dedi. Koç, “İşsizlik Fonu’nda biriken paranın önemli bir kısmının bu binanın yapımı için kullanıldığını” öne sürdü.