Siyaset Suriye iki ülkenin dudağı arasında

Suriye iki ülkenin dudağı arasında

20.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, San Francisco’da yaşayan Türkler ve Amerikan İslam toplumu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye konusunda Batılı ülkelerin aldığı tutumu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) yapısını eleştirdi.

Suriye iki ülkenin dudağı arasında

Başbakan Erdoğan konuşmasında, “Mevcut uluslararası sistemin adil olmadığını her fırsatta dile getiriyorum. BMGK gibi yapıların reforme edilmesi gerektiğini söylüyorum. Zira BMGK adalet dağıtmıyor, BMGK’nın kesinlikle reforme edilmesi lazımdır. Zira şu anda BMGK’daki beş tane daimi üyenin her birinin iki dudağının arasındadır insanlığın kaderi. Onlar ne derse odur. Buradan adalet çıkmaz” dedi.
ABD’de yaşayan sivil toplum örgütlerinin bu konuda, panellerle, sempozyumlarla fikri altyapı oluşturmasını isteyen ve “mücadelenin” hep birlikte verilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Bu mücadeleyi hep birlikte vermeyecek olursak, işte şu anda Suriye’de iki ülkenin dudakları arasındadır ve Suriye’ye müdahale edilemiyor. Düşünebiliyor musunuz, 100 bine yakın insan şu ana kadar öldürülmüş, 283 füze atılmış durumdadır oradaki insanlara” diye konuştu.