Siyaset ‘Suriyeliler ülkemize turist olarak gelecek’

‘Suriyeliler ülkemize turist olarak gelecek’

20.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Suriyeliler konusunda yanıt verdi.

‘Suriyeliler ülkemize turist olarak gelecek’

ANKARA Milliyet - Kılıçdaroğlu, grup toplantısında şunları söyledi:

Haberin Devamı

İMAMOĞLU’NU ÖVDÜ: İstanbul’daydım. 10 metro inşaatı devam ediyor. İstanbullular Ekrem başkan gibi bir başkana sahip oldukları için son derece mutlu. Dünyanın zammını yapıyorsun, milleti perişan ediyorsun. Belediye başkanı ayak uydurmak isteyince kıyameti koparıyorsun.

NEDEN BAKMAK ZORUNDAYIZ?: Kalktılar bir sabah ‘24 saat içinde Emevi Camii'ne gideceğiz ve namaz kılacağız’ dediler. Bir süre sonra baktılar ki bırakın Emevi Camii'ne gitmeyi, 3 milyon 800 bin Suriyeli Türkiye’ye gelmiş...  Biz neden 3 milyon 800 bin Suriyeliye bakmak zorundayız? 50 milyar dolardan fazla para harcandı, nereye gitti bu para?

GÖNDERMEYECEĞİZ DİYORDU: Birkaç gün önce, ‘ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler mültecileri göndereceğiz’ diyorlar. ‘Biz göndermeyeceğiz’ diyor. Büyük bir ihtimalle anket yaptı beyefendi. Baktı ki Suriyelilerin gitmesini çoğu kişi istiyor. Üç gün sonra 18 Nisan’da ‘Suriyeli kardeşlerimizin dönüşü için elimizden gelen gayreti göstereceğiz’ diyor. Üç günde ya, nasıl bir omurga bu, 180 derece nasıl dönüyorsun?

Haberin Devamı

YİNE GELECEKLER: Tabii böyle 180 derece çark edince küçük ortağı da açıklama yapmış ‘demografimizi, istiklalimizi düşünmek zorundayız’. Günaydın... günaydın... ‘Bayramda ülkelerine giden Suriyelilerin dönmesine gerek yok’. Sayın Bahçeli bunların tamamı bayramlaşmaya Suriye’ye gidecek, yine gelecekler. Bunları getirecek kişi de senin desteklediğin Süleyman Soylu'dur. Sınırlarımızı yol geçen hanına döndüren o kişinin mültecilerle bir ilgisi yok. Onun bütün vakti uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirmek.

BARIŞACAĞIZ: Biz Suriyeli kardeşlerimizi  can ve mal güvenliklerini de sağlayarak ülkelerine kendi iradeleriyle göndereceğiz. Suriye ile barışacağız. Onlar Türkiye’ye turist olarak gelecekler.

'Söz verdin gereğini yap'

Kılıçdaroğlu, ‘Man Adası’ iddialarına ilişkin “27 Kasım 2017’de bu kürsüden belgeleri açıklamıştım. Erdoğan itiraz etti. Dava açıldı... Ve (beni) tazminata mahkum ettiler. Yargıtay’da kim ne derse desin namuslu hakimler var ve onlar kararlarını verdiler. Hiç sağa sola kaçmaya gerek yok. O ‘ispat edersen Cumhurbaşkanlığını bırakırım’ dedi. İspat ettik. Millete söz verdin, Gereğini yap. Millet bunu bekliyor” dedi.

Haberin Devamı

35 bin TL ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, “Kılıçdaroğlu, 'ben haklı çıktım' deyip Cumhurbaşkanımızı istifaya davet ettiği gün, Yargıtay bir dosyamızı daha onadı. Kılıçdaroğlu, 35 bin TL daha ödeyecek. Böylece içinde Man Adası’nın da olduğu konuşmaları nedeniyle tazminata mahkum olduğu dosya beş, ödeyecek tutar 195 bin oldu" dedi.

DAEŞ'in suikast planı davasına katılma talebi

Kılıçdaroğlu, DAEŞ'in sözde Türkiye vilayeti sorumlusu Kasım Güler'in yargılandığı davaya, avukatı aracılığıyla katılma talebinde bulundu. Ankara 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık ve avukatı ile Kılıçdaroğlu'nun avukatı Mehmet Can Keysan katıldı. Keysan, sanığın, DAEŞ'in Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast planladığı yönündeki ifadeleri nedeniyle suçtan zarar görme ihtimaline karşı davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, Kılıçdaroğlu'nun katılma talebinin sanık savunmasının ardından değerlendirileceğini belirtti.