Siyaset ‘Tarih belli olsun adayı açıklarız’

‘Tarih belli olsun adayı açıklarız’

14.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ta yaptığı esnaf ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Hem seçim tarihini belirlemiyor hem adayımızı soruyor. Seçim tarihini belirlesin, adayımızı belirleyeceğiz" yanıtını verdi.

‘Tarih belli olsun adayı açıklarız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta esnafı ziyaret etti. Ardından gazetecilerin gündeme ilşkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Beni hedef alıyorsan, senin istediğin televizyon kanalında benimle tartışma yürekliliğini göstereceksin. Cesur olacaksın. Niye korkak oluyorsun? Benden uzak beni eleştiriyorsun. Çıkarsın karşıma, iki uygar insan gibi tartışırız. Seni de taraftarların izlerler, beni de bütün vatandaşlar izler. Hem benden çekiniyor hem arkaya dolanıyor, arkadan bir sürü laf ediyor. Çık karşıma otur, beraber tartışalım. Türkiye de izlesin. Kaybedecek bir şeyimiz yok ki. İki uygar insan gibi tartışırız."

Kılıçdaroğlu, adaylık tartışmalarıyla ilgili soruya da "Seçim tarihini belirlesin, biz adayımızı belirleyeceğiz. Hem seçim tarihini belirlemiyor hem kalkmış, 'Adayınız kim?'. Adayımızın kim olduğunu açıklamamız için senin 'Ben erken seçim istiyorum, sandığı getiriyorum. Bay Kemal, gel sen de oy kullan' demesini bekliyoruz. Söylemiyor" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

'Muhatap Erdoğan'dır'

HDP Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı teröristle fotoğraflarına sessiz kaldıkları eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bu fotoğrafı gördüğümde sordum, 'Ne zaman çekilmiş?' diye. Bunların İmralı'ya masa attıkları dönemde, açılım döneminde o fotoğraf çekilmiş. Dolayısıyla bu fotoğrafın muhatabı, sorunun muhatabı, doğrudan doğruya Erdoğan'dır. Nasıl oldu? Açılımda ne oldu? Açılımda bu işler olduysa sen neredeydin? Sen bu ülkeyi yönetmiyor muydun? Aklın başında mıydı? Bunların sorulması lazım. İşin özeti bu" dedi.

Başkanlara 'yurt' talimatı

Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın intiharıyla ilgili sorular üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Enes'in videosunu izlediğimde sizler, her vatandaş gibi benim de yüreğimde bir şeylerin koptuğunu gördüm. Yurt yapmak devletin görevidir. Kız-erkek öğrenciye imkan sağlamak devletin görevidir. Bu yapılmadı, halen de yapılmıyor. Bizim bir taahhüdümüz var. 2 yıl içinde yurt sorunu kalmayacak.

Bu tür yurtlarda kalan öğrenciler eğer bir sorunla sıkıntıyla karşılaşıyorlarsa 'Bu yurttan memnun değiliz ama gidecek başka yerimiz yok' diye düşünüyorlarsa tüm belediye başkanlarımıza, Ankara'ya dönünce talimat vereceğim. Size gelen herhangi bir öğrenci yurtta barınamadığını, özgürlük alanının sınırlandırıldığını, rahat olmadığını söylüyorsa özel bir hat vereceğiz. Belediye başkanlarımıza, 'Varsa bu öğrencilerin sorunları mutlaka çözün' diyeceğiz."