Siyaset Taşdelen vefat etti

Taşdelen vefat etti

12.07.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’nın Çankaya ilçesi eski Belediye Başkanı Doğan Taşdelen (71), dün Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Taşdelen vefat etti

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in babası olan Doğan Taşdelen, Bodrum’da tatilde olduğu sırada rahatsızlandı. Dün sabah denize giren Taşdelen, bir süre yüzdükten sonra güneşlenmek için dışarı çıktı. Sahilde fenalaşan Taşdelen, yere yığıldı. Vatandaşların çağırdığı ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Taşdelen, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Taşdelen’in yüksek tansiyon, şeker ve kalp rahatsızlığının bulunduğu belirtildi. Taşdelen’in cenazesi, hastanedeki işlemlerinin ardından uçakla Ankara’ya gönderildi.

CHP’den seçilmişti

Doğan Taşdelen, 1989-1999 arasında o dönemde Türkiye’nin en büyük ilçesi konumundaki Çankaya Belediyesi’nde CHP’den seçilerek başkanlık yapmıştı. DSP’den de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Taşdelen, Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde Başbakanlık Müşavirliği de yapmıştı. Taşdelen’in vefatının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan “Geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan yol arkadaşımız Doğan Taşdelen’e Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun” mesajını paylaştı.

Yazarlar