Siyaset TBMM’de yoğun mesai başlıyor

TBMM’de yoğun mesai başlıyor

15.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meclis, tatilden önce önemli düzenlemeleri yasalaştıracağı yoğun bir haftaya giriyor.

TBMM’de yoğun mesai başlıyor

TBMM Genel Kurulu, tatil öncesinde iki düzenleme için mesai yapacak. Genel Kurul, yarından itibaren “torba yasa tasarısı”nı görüşecek. “Temel kanun” olarak 3 bölüm halinde görüşülecek olan tasarı, proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV’siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki, Hakkari ve Şırnak’ın ilçeye dönüştürülerek Yüksekova ve Cizre illerinin kurulmasına ilişkin düzenlemeleri içeriyor.

Genel Kurul, torba yasa tasarısını yasalaştırdıktan sonra Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin yasa teklifini de ele alacak. Teklif, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Meclis, bu iki düzenlemeyi yasalaştırdıktan sonra çalışmalarına ara verecek. Meclis’in, 20 Eylül’e kadar tatile girmesi bekleniyor.

Öte yandan, kısmi anayasa değişikliği için AK Parti, CHP ve MHP’den birer milletvekilinden oluşan komisyon, yarından itibaren çalışmalarına başlayacak. AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’tan oluşan komisyon, Anayasa değişikliğiyle ilgili önerilerini ele alacak.