Siyaset ‘TBMM gazilik unvanını hak etti’

‘TBMM gazilik unvanını hak etti’

16.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz özel oturumunda konuşan TBMM Başkanı Kahraman, TBMM’nin direnişi nedeniyle ikinci gazilik unvanını hak ettiğini belirterek, Türkiye’de darbeler döneminin kapandığını söyledi...

‘TBMM gazilik  unvanını hak etti’

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, bombalar altında, can siperane çalışmalarını yürüten TBMM Genel Kurulu’nda “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü” özel oturumu gerçekleştirildi. Sakin geçen görüşmelerde, liderler, 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi ve geleceğe ilişkin önemli mesajlar verdiler. Genel Kurul görüşmeleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı salona takdim etmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kahraman, milletin ülke meselesinde tek yumruk haline geldiğini kaydetti. “Türkiye, demokratik sistem ile yoluna devam edecektir” diyen Kahraman, “Türkiye, Anayasa’da belirtildiği gibi sosyal; toplumla bütünleşen, laik; her fikre ve inanca hürriyet tanıyan, saygı gösteren, halk hâkimiyetine dayalı, hukuk devletidir” ifadesini kullandı. Kahkaman, şöyle devam etti:
“Milletvekillerimiz alçak darbecilere karşı burada bulunarak, Meclisimizi bombalar ve kurşunlar altında açık tutarak milletin sesinin ne kadar gür olduğunu ve iradesinin pranga kabul etmeyeceğini gösterdi. İnsan suya düştüğü için değil, sudan çıkamadığı için boğulur. Biz, o gece her üç parti mensupları suda çırpınmadık. Selamete nasıl ulaşacağımızı konuştuk. Tarih cesareti olmayanın başarısının olmayacağını bize öğretmiştir. Cesaret korkmamak değil, korkuyu yenmektir. Önceki darbe ve muhtıralar karşısında siyasetin dik durmayışının bedelini milletimiz çok ağır ödemiştir.”
‘İhanete karşı direniş’
Kahraman, o gece milletvekillerinin Meclis’e koşarak geldiklerini anımsatırken, özellikle kadın vekillere övgü dolu sözler söyledi. Kahraman, “Hanımefendi milletvekillerinin cesaretini, her birinin birer Nene Hatun olduğunu gösterdiğini ifade etmek isterim. Tabii diğer vekillerin her biri de Sütçü İmam oldu. Örnek bir olağanüstü toplantı yaptık. Gece üç partinin hazırladığı bildiriyi, Meclis’te görüşmelerde bulunan dört partinin imzası ile kamuoyuna açıkladık. Büyük ihanete karşı direniş, Türkiye Büyük Millet Meclisimize ikinci gazilik unvanını hak etmiştir” diye konuştu.
Darbeler dönemi bitti
“Bir musibet, bin nasihatten evladır” sözünü anımsatarak artık müsibetlerle karşılaşmayacaklarını kaydeden Kahraman, “Evvel Allah karşılaşmayacağız. Darbe teşebbüsü senaryosunu hazırlayan ve teşvik eden bazı mihrakların umutları kursaklarında kalacak. Artık Türkiye’de koalisyonlar, kısa süreli hükümetler, hükûmet düşürmeler yaşanmayacak. Yeni bir sistem var. Toplumun demokrasiyi özümsemesi var. Eline bir bildiri alan, mikrofon başına geçip ‘el koydum’ diyemeyecek. Türkiye’de darbeler dönemi bitmiştir. Biiznillah, darbeler tarihe gömülmüştür” dedi.