Siyaset Tehdit ve saygısızlık asla söz konusu değil

Tehdit ve saygısızlık asla söz konusu değil

05.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı’nın 11. Cumhurbaşkanı Gül’ü ziyaret ettiği iddiasını doğrulayan Gül, iddia edildiği gibi bu ziyarette herhangi bir tehdit, empoze ve saygısızlık olmadığını söyledi

Tehdit ve saygısızlık asla söz konusu değil

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın kendisini ziyaret ettiği iddialarına ilişkin, “Böyle bir ziyaret oldu ama herkesin gözü önünde, gündüz vakti olan bir ziyaretti. Dolayısıyla gizli kapaklı bir tarafı söz konusu değil” dedi.

Haberin Devamı

Gül, cuma namazını, Maslak’taki İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan Fatih Ormanı Camisi’nde kıldı.

‘Merak edilen sorunun yanıtı’

Gül, cami çıkışında bir gazetecinin, “Genelkurmay Başkanı Sayın Akar ile Sayın Sözcü’nün (İbrahim Kalın) ziyareti. Böyle bir ziyaret oldu mu? Gerekçesi adaylık süreciyle mi ilgiliydi?” sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Gördüğüm kadarıyla bugün Ankara’da bir açıklama yapılmış zaten, söylenenlerin hepsi doğru. Yani o açıklamadakiler doğru. Böyle bir ziyaret oldu ama herkesin gözü önünde, gündüz vakti olan bir ziyaretti. Dolayısıyla gizli kapaklı bir tarafı söz konusu değil. Ayrıca, söylendiği gibi herhangi bir şekilde tehdit, empoze ve herhangi bir saygısızlık... Bunlar asla söz konusu değil kesinlikle, bunların bilinmesini isterim.”

Haberin Devamı

Gül, gazetecilerin, “Bu bir nezaket ziyareti miydi? Ofisinizde mi gerçekleşti?” soruları üzerine, “Tabii, tabii ofisimde gerçekleşti. Ofisim de zaten 3. Kolordu’yla yan yana. Dolayısıyla o açıklamalar doğru” ifadelerini kullandı.