Siyaset ‘Tek bir gencimiz heba olmamalıdır’

‘Tek bir gencimiz heba olmamalıdır’

13.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi’nde konuştu.

‘Tek bir gencimiz heba olmamalıdır’

ANKARA Milliyet - Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DUYGUDAŞLIK GEREKİR: Ülkemizde özellikle bir kısım medya ve muhalefet, gençleri tanımak yerine kolaya kaçarak genci tanımlamaya çalışıyor. Kendi kafalarına, kendi o dar kalıplarına göre yaptıkları bu genç tanımı, özellikle milyonlarca insanı yaftalıyor.  Gençlerle ilgili konuşan, yazan, politika üreten hiç kimsenin, hiçbir kesimin gençlerimizi kendi meşrebince tanımlamaya, yaftalamaya, onları hafife almaya hakkı yoktur. Gençlere ulaşmak, gençlerin hassasiyetlerini kaşımakla olmaz. Gençlere ulaşmak, gençlerin duygularını istismar etmekle de olmaz. Gençleri kazanmak için önce onları özellikle gayet güzel bir şekilde dinlemek, onlara kulak vermek ve onlarla bir duygudaşlık gerekir. İşte biz 40 yılı aşan siyasi hayatımızın her safhasında olduğu gibi son 19 yılda da hep bunu yapmaya çalıştık, çalışıyoruz.

Haberin Devamı

FIRSAT VERMEYECEĞİZ: Türkiye son 35 yıldır binlerce evladını bölücü teröre kurban verdi, bir dönem en parlak çocuklarını FETÖ’ye kaptırdı, ideolojik kavgalarda gencecik evlatlarını kaybetti. Tek bir gencimizin dahi heba olmasına, terörün vahşi dişlileri arasında yitip gitmesine gönlümüz razı değildir. Hangi sebeple olursa olsun, ulaşamadığımız, elinden tutamadığımız her bir gencimizin mesuliyetini yüreğimizde taşıyoruz. Gençlerin kanı üzerinden, kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara 19 yıldır fırsat vermedik, inşallah bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz.

‘Tek bir gencimiz heba olmamalıdır’

Erdoğan’a zirvede Alasofya’i Kebir Camii Şerifi’nin anahtarı takdim edildi.

Yazarlar