Siyaset Tek kişilik muhalefet sona erdi

Tek kişilik muhalefet sona erdi

23.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamer Genç kanser tedavisi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etti. Türkiye siyasetinde renkli kişiliği ve siyasi tartışmalarıyla tanınan Genç için yarın Kartal Cemevi’nde tören düzenlenecek

Tek kişilik muhalefet sona erdi

Kanser nedeniyle bir süredir İstanbul’da tedavi gören Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en renkli simalarından eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç (76) dün hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

CHP eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç, uzun bir süre Amerika’da pankreas kanseri tedavisi gördü. Mayıs ayında Türkiye’ye dönen Genç’in tedavisi İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde sürüyordu. Genç’i dün hastanede CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Genç’in sağlık durumu hakkında “Allah şifalar versin, sağlık versin demenin ötesinde bir şey söylemek çok zor” açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu’nun hastaneden ayrılmasından saatler sonra Genç’in ölüm haberi geldi. Ölüm haberinin ardından basın mensupları karşısına çıkan Genç ailesinin oldukça üzgün olduğu görülürken, ilk açıklamayı Kamer Genç’in kuzeni ve Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Genç yaptı. Kamer Genç’in saat 17.10’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiğini belirten Haydar Genç sözü daha sonra Kamer Genç’in eşi Sevim Genç’e bıraktı.

Haberin Devamı

‘Büyük stres yaşadı’

Bir hayli yorgun olduğu görülen Sevim Genç eşinin ölümü sonrasında yaptığı basın açıklamasında, “Büyük stresler yaşadı. Maalesef hastalıkla da mücadele etti. Amerika’da ‘öldü, ölecek’ dediklerinde o diriliyordu ve kalbi çalışıyordu.

Burada da aynı mücadeleye devam etti. Son ana kadar kalbi durmadı. Hatta nefes alamıyordu ama kalbi çarpıyordu. Çok üzgünüz, sevenlerine, Tuncelililere çok teşekkür ediyoruz. Eşim, çok iyi niyetli, çok dürüst, içinde kin olmayan, insanları seven ve mücadeleci bir yapıya sahipti. Bu yapısı onu yıprattı. Durumu bir hafta 15 gündür ağırlaştı. Kanser acısı çekmedi” dedi.

‘Mücadeleci biriydi’

Ayrıca eşinin Türkiye için çok fedakarlıklarda bulunduğunu da dile getiren Sevim Genç, “Eşim, çok iyi niyetli, çok dürüst, içinde kin olmayan, insanları seven ve mücadeleci bir yapıya sahipti. Bu yapısı onu yıprattı. Durumu bir hafta 15 gündür ağırlaştı. Kanser acısı çekmedi” diyerek sözlerini noktaladı.

TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ise Genç’in kendine has üslubuyla mücadele eden biri olduğunu belirtirken, “Barış adamıydı. İnsan haklarını ve özgürlüğü savunan biriydi. Türkiye’nin birliğinden ve bütünlüğünden yanaydı. Uzun yıllar birlikte olduk. Üzgünüm, Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Öte yandan Kamer Genç için yapılacak cenaze töreni ile ilgili programda belli oldu. 24 Ocak saat 14.00’da Kartal Cemevi’nde cenaze namazı kılınacağı belirtildi.

Haberin Devamı

‘Beni Tunceli’ye gömün’

Genç’in naaşı 25 Ocak saat 10.00’da önce Tunceli Cemevi, sonra da saat 12.00’de Nazimiye Cemevi’ndeki cenaze töreni ardından Ramazan köyüne defnedilecek. Genç yakınlarına bulunduğu vasiyette, ‘Ben iyileşmezsem ve ölüme yenik düşersem beni kesinlikle memleketim Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde Ramazan köyünde gömün. Beni Tunceli’ye tabutuma sarılı Türk bayrağı ile götürün’ demişti.

Yıldırım’dan taziye

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım taziye mesajında, “Sayın Kamer Genç’in vefatını öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Nail Sanlı da başta ailesi olmak üzere, siyaset dünyasına başsağlığı; Genç’e, Allah’tan rahmet diledi.