Siyaset 'Telafi edeceğimiz çok hasar var'

'Telafi edeceğimiz çok hasar var'

20.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Parti Meclisi (PM), 22 Ekim Cuma günü saat 11.00’de parti genel merkezinde toplanacak. Toplantının gündeminde “seçim güvenliği çalışmalarına dair sunum”, “saha çalışmaları” başlıkları yer alıyor.

Telafi edeceğimiz çok hasar var

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Parti Meclisi’ne sunulacak Merkez Yönetim Kurulu Raporu’na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sunuş yazısı yazdı. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

KAYNAK SİYASİ ANLAYIŞ: Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Sorunların kaynağını Türkiye’yi yönetenlerin siyasi anlayışı oluşturuyor. Türkiye’yi adaletle, demokrasiyle, hukukla değil; baskıyla yönetmeyi tercih eden otoriter bir anlayışla karşı karşıyayız. Ülkemizde bugün büyük bir demokrasi krizi var. Bugün yasama, yargı ve medya tek bir kişinin vesayeti altında tutuluyor. Millet için çalışması gereken devlet kurumları sarayın iradesine göre hareket ediyor.

PARLAMENTER SİSTEM: Biz, cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında demokrasi ile taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. Hep birlikte, dostlarımızla beraber, halkımızla beraber demokratik hukuk devleti için güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşa edeceğiz. Güçlü bir demokrasi için, güçlü bir Meclis yapısı kuracağız.

Haberin Devamı

“KÜRT SORUNU”: Başta on yıllardır çözülemeyen Kürt sorunu olmak üzere, tüm toplumsal sorunlarımızı demokrasi temelinde ve TBMM çatısı altında çözeceğiz. Tüm sorunların çözümünü yurttaşlarımızın bilgi ve denetimine açık bir şekilde gerçekleştireceğiz. İktidarın bugüne kadar yaptığı gibi kapalı kapıların ardında, vatandaşlarımızın bilgisi olmadan hiçbir süreci yürütmeyeceğiz.

SORUNLARA TALİBİZ: Saray ne yaparsa, yapsın. Sandıktan sonsuza kadar kaçamayacaklar. Er ya da geç milletimizin önüne seçim sandığı konulacak. Az kaldı. İlk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız ve Türkiye’nin tüm sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Sorunlardan korkmuyoruz. Yurttaşlarımızın oylarından çok sorunlarına talibiz. Çok işimiz var, telafi edeceğimiz çok hasar var. Halkımızla yürüyecek çok yolumuz var. Enerjimiz yerinde, geliyor gelmekte olan…