Siyaset ‘Temel ihtiyaçlarda indirime gidilmeli’

‘Temel ihtiyaçlarda indirime gidilmeli’

01.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’nin TBMM Grup Toplantısı’nda gündemi değerlendirdi. Bahçeli konuşmasında özetle şunları kaydetti:

‘Temel ihtiyaçlarda indirime gidilmeli’

 

YENİ HİKÂYE: Ekonomide yeni bir hikâyeye, milli ve manevi değerlerimizle temerküz etmiş yepyeni bir zihniyet devrimine ertelenemez ihtiyacın olduğunu görmeliyiz. Hem büyümeyi, hem gelişmeyi, hem de kalkınmayı sağlamak zorundayız. Fırsatçıların, karaborsacıların, yangından parsa toplama telaşında olan ahlaksızların inanıyorum ki hevesleri kursaklarında kalacaktır.

Haberin Devamı

İNDİRİM YAPIN: Enflasyonla mücadelede gönül birliğini hayata geçirmeliyiz. Mal ve hizmet üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın toplumsal rahatlama adına, temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri milli birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır. Bizim temennimiz, herkesin elini taşın altına koymasıdır. Tıpkı Ahilik kültüründe yaşandığı gibi darda kalan insanlarımıza şefkat elimizi uzatabiliriz.

BABACAN’A YANIT: Düne kadar AK Parti’nin saflarında yer alıp uzun yıllar bakanlık koltuğunda oturan bir çıkarcı ve sayıyla un almaktan bahseden şaşkın zihniyet, bizim kayyum gibi iktidarın başında durduğumuzu, krizlerin de ortağı olduğumuz ifade etmiş. Bu şahsa sesleniyorum, kayyumu falan geç, partine doldurduğun askeri ve siyasi casuslarla birlikte geçmişte yönettiğin bakanlıkları hangi örgütlere peşkeş çektiğini adamsan açıkla.

Haberin Devamı

HELALLEŞME TEPKİSİ: Terörist Demirtaş 24 Kasım sabahı miting yapın diyor, akşamına Kılıçdaroğlu ‘haydi meydana’ diyerek bu hain çağrıya sarılıyor. Bu mudur sizin helalleşmeniz? Bu mudur sizin siyasetiniz? Buysa eğer siyasetiniz yere batsın diyorum, hayrını görmeyin diye niyaz ediyorum. Mersin’de miting yapacağına, ilk adımı kan kardeşin HDP’yle birlikte Kandil’de atmanın önünde hiçbir mani hal görülmemektedir

ERKEN SEÇİM YOK: Kılıçdaroğlu şahsıma seslenerek, ‘yüreğinde bir damla millet sevgisi varsa erken seçimin kapısını aç’ demiş. Sayın Kılıçdaroğlu, benim millet ve vatan sevgimin fitresini versem sana ve yedi sülalene yüz yıl yeter. Erken, hemen, şimdi, derhal seçim yoktur, bu tavizsiz karar ve irade beyanına sevsen de sevmesen de alışman, bununla da kalmayıp riayet etmen tavsiyemdir.

Mansur Yavaş’ı suçladı

Bahçeli, grup sonrası gazetecilerin, Alparslan Türkeş Vakfı’nın Türkeş’i anma programında yaşanan olaylarla ilgili sorusu üzerine, “Üzücü olaylar yaşandı geçen hafta. Elde ettiğimiz ön bilgiler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey’in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır, her gün de takip edecektir” dedi.