Siyaset Temel ve Özbal’ın rütbesini Akar taktı

Temel ve Özbal’ın rütbesini Akar taktı

31.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Temel ve Özbal’ın rütbesini Akar taktı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) bir üst rütbeye terfi eden subay, astsubaylara yeni rütbe işaretleri Genelkurmay Karargahı’nda düzenlenen törenle verildi. Orgeneralliğe terfi eden ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim döneminde “apolet sökme” polemiğiyle gündeme gelen 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’in rütbesini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar taktı.

Haberin Devamı

‘Gerekli cevap verildi’

Atatürk Kültür Sitesi’ndeki tören kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarının ardından Milli Savunma Bakanı Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yerlerini almasıyla başladı. Yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Akar, “Bir grup üniforma giyen hainin yaptığına karşılık vatanını, milletini seven sizlerce gerekli cevap verildi ve girişimin akamete uğraması sağlandı” dedi.

Konuşmaların ardından Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında oramiralliğe terfi eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel’in rütbe işaretleri Akar tarafından, terfi eden diğer subay ve astsubayların rütbe işaretleri ise Orgeneral Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları tarafından verildi. Tören kapsamında Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nda terfi eden 20 general/amiral, 131 subay ve 27 astsubay yeni rütbe işaretlerini aldı.

Yazarlar