Siyaset Tepki gören söze sözlüklü savunma

Tepki gören söze sözlüklü savunma

08.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, Aile Bakanı’na yönelik “önüne yatmak” sözünün Deyimler Sözlüğü’ndeki karşılığının “Bir kişi veya kurumu korumak amacıyla elindeki imkânlarını kullanmak” olduğunu belirterek, “Bunu cinsel manaya çekmek tam bir ahlaksızlık örneği” dedi

Tepki gören söze sözlüklü savunma

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik ifadeleri nedeniye iktidar kanadından gelen eleştirilere aynı sertlikte karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, dün Dünya Sağlık Günü nedeniyle Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Bayazıt İlhan’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “önüne yatmak” ifadesine iktidar kanadından gelen eleştirilere sert ifadelerle şöyle karşılık verdi:

-O ZATA SORUYORUM: Yaptığım eleştiriye karşı sapık sözcüğünü kullanıyor. O zata soruyorum. ‘Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen vapurlardaki kadınlara kızlara bakıyorum’ demek nedir? Sapıklık değil mi bu? Onları dikizliyorum demek sapıklık değil mi? Bunun adı cinsel sapıklıktır. Söyleyen, bizzat Erdoğan. Siyasi sapıklığa gelince daha güzel bir örnek vereceğim. Bu zat, TBMM’de tarafsız olacağına dahil namusu ve şerefi üzerine and içti. Siyasi sapık, parlamentonun önüne çıkıp yemin ettikten sonra o yeminini tutmayıp namusunu ve şerefini çöp sepetine atandır. Bunun adı siyasi sapıklık değil de nedir?

- SÖZLÜĞE BAKIN: Ben, bakan hakkında, ‘birilerinin önüne yatıyor’ demişim. Deyimler Sözlüğü’ne bakın. Önüne yatmak iki anlama geliyor. Bir kimsenin önüne boylu boylunca uzanmak. Bir kişi veya kurumu korumak amacıyla elindeki imkanlarını kullanmak. Bunu alıp da cinsel bir alana çekmek nedir? Bir daha söylüyorum Ensar Vakfı’nın önüne yatıyorsun, çocuklar tecavüze uğruyor, sen bakansın çocukları koruyacağın yerde vakfı koruyorsun. O diktatör bozuntusuna seslenmek istiyorum, çocuklar Karaman’da tecavüze uğarken ağzından bir cümle çıktı mı? Kalkıyorsun Ensar’ı savunuyorsun o çocukları savunan bir cümle bile kurmuyorsun.

- DAVA AÇIN Kİ PİSLİKLERİ MAHKEMEYE GETİRELİM: Bakan dedi ki, ‘Kılıçdaroğlu’nu mahkemeye vereceğim’. Kendisinden istirham ediyorum, davayı açınız ki mahkemeye o pislikleri getirelim. ‘Ensar Vakfı’nda bir kere oldu diye vakıf mı kötülenir’ diye bir cümle kullandı. Bir kere bir annenin yüreğini nasıl sızlatmaz merak ediyorum. Biz de yargıya gideceğiz. Bir çağrım daha diktatör bozuntusuna, burada kullandığım ifadeler nedeniyle dava açmasını bekliyorum.

Yazarlar