Siyaset 'Teröre alışmayacağız mücadele edeceğiz'

'Teröre alışmayacağız mücadele edeceğiz'

13.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Terörün amacı korku, panik ve yılgınlık oluşturmaktır. Biz milli duruş sergilediğimiz yılgınlığa düşmeyecek ve teröre asla alışmayacağız. Hesap soracağız ve bu mücadeleyi kazanacağız” dedi

Teröre alışmayacağız mücadele edeceğiz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin kullanılan bomba tipine dikkat çekerek, “Olaydan sonra gidince enteresan şekilde hem derin hem geniş bir çukur açılmış. Bu mühimmat, sıradan bir mühimmat değil. Terör örgütlerinin malzemesi Çarşamba pazarında satılmıyor. İster düzenek olsun ister başka ağır silahlar olsun. Bunları birileri veriyor, AVM’lerden almıyorlar. Dünyadaki terör örgütleri için söylüyorum; lojistik destekler istihbari destekler, askeri silah mühimmat destekleri verilmesin hiçbir örgüt 1-2 haftadan fazla yaşayamaz. Cumartesi patlamasının arkasındaki mühimmat de tesadüfen elde edilen bir malzeme değildir. Niteliği, öncekilerden farklılıkları, olası menşeilerinin ne olduğu detaylı çalışma sonunda netleşir” dedi.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Kurtulmuş, özetle şunları söyledi:

TERÖRE ALIŞMAYACAĞIZ: Terör saldırısı göstermişti ki Türkiye uluslararası terörün hedefindedir. PKK tarafından yapıldığı anlaşılıyor. Türkiye başka terör örgütlerinin saldırılarına muhatap olmuş bir ülke. Terör örgütleri ile boğuşuyoruz, tabiri caizse savaşıyoruz. Bomba patlatanlar belki terör örgütü elemanları ama olayın bütününe baktığınız zaman vekalet savaşlarının bir parçası olarak kullanılan bir maşanın icra ettiği operasyon olduğu aşikardır. Bu vesileyle milli duruşu sergileyen milletimize teşekkür ediyorum. Örgütlerin amacı korku panik ve yılgınlık oluşturmak ve halkı çaresiz hareketsiz bırakmaktır. Bu milli duruşu sergilediğimiz sürece herkes bilsin ki bu yılgınlık siyasetine teslim olmayacağız. Asla teröre alışmayacağız. Kimler varsa arkasında hesap soracağız. Diz çökmeyeceğiz. Eninde onunda bu mücadeleyi milletimiz kazanacaktır.

Haberin Devamı

ARTIK YETER: Terör saldırılarından sonra kim dost kim düşman görmek isteriz. Dostlarımızı da kınama cümlesi ile değil, gerçekten samimi olarak insanlık cephesinde ortak paydaş olarak görmek isteriz. Gelen mesajları olumlu buluyoruz. Bazı ülke devlet başkanları taziyelerini iletti. Avrupa Parlamentosu içinde bile eleştirel yaklaşımla teröre karşı ‘Türkiye’nin yanında olmalıyız’ görüşlerini ifade edildi. Bunları olumlu buluyoruz ama yeterli bulmuyoruz. AB’den çok ülkeden taziye açıklaması yapılmıştır. Bu doğru ama şu anda bile Avrupa’da PKK’nın elini kolunu sallayarak faaliyette bulunduğu herkesin malumudur. Alanda rahat faaliyet göstermelerini siyasi faaliyet olarak algılamayacak yaklaşımı görmek istiyoruz. PKK’yı AB içinden legal şemsiyeler altında görmezden gelinmemesini terör örgütü içinde değerlendirilmesini temenni ediyoruz. PYD ve YPG’nin terör örgütü olduğunu ifade ederken DAEŞ ile mücadele içindeki koalisyon parçası olduğunu ifade edenler oluyor. PKK ile YPG arasında fark yoktur. Belki oralarda verilen silah ve mühimmatın PKK eline geçmesi herkesin malumudur. Bazen yakalanıyor seri numaraları ortada. Artık yeter. Müttefiklerimizin teröre karşı hain terör saldırıları sonrası kınama cümleleri ile değil uygulamada da Türkiye’nin yanında olduklarını göstermeleri lazım.

Haberin Devamı

PRİM ÇALIŞMASI: Her terör örgütü saldırısından sonra daha da kenetleniyoruz birlik içinde oluyoruz. Şehitlere karşı son görevi yerine getirirken sokaklarda salonlarda teröre karşı ortak duruşu ifade eden sivil toplum kuruluşlarını, iş dünyası mensuplarına farklı siyasi görüşlerden kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. ”

F-16 teknik arızadan düştü

Kurtulmuş, düşen F-16 ile ilgili “Mardin yolundan Diyarbakır’a yaklaşırken F-16 uçağı düşmüştür. Pilotumuz uçağın dışına kendisini atmıştır. Üsse geri dönmüştür, konu detayları ile incelenmektedir. Uçak uçuşunu eğitim uçuşu olarak yapmaktaydı. İlk değerlendirmeler yapılıyor. Kuvvetle muhtemel teknik arıza dolayısıyla kazanın meydana geldiği niteliğindedir. Kaza kırım ekipleri de düşme olayları ilgili de detaylar incelenecek ve sonuç ortaya konuşacaktır. Pilota ve Türkiye’ye geçmiş olsun. İlk bilgilerin teknik arıza kaynaklıdır. Kısa sürede netleştirilir” dedi.