Siyaset ‘Terörle mücadelesi kahve sohbeti gibi’

‘Terörle mücadelesi kahve sohbeti gibi’

18.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun terörle mücadeleye yönelik yeni önlem önerilerini Milliyet’e değerlendirdi

‘Terörle mücadelesi kahve sohbeti  gibi’

Özel özetle şunları söyledi: “Başbakan’ı dinledikçe bu zaafın devleti yönetenlerde ne boyutlara ulaştığını görüyoruz. Başbakan doğru bilgilendirilmiyor, bir profesyonellik ve uzmanlık gerektiren konularda çok tuhaf açıklamalar görüyoruz. Başbakan dedektör köpek diye bir şey icat ediyor. 50-70 bin kişinin bulunacağı meydana köpek salacağını, köpeğin koşarak bomba arayacağını, intihar bombacısının da köpekten kaçacağını söylüyor. Birkaç dakika sonra kendini parçalamayı düşünen birinin köpekten kaçması gibi bir şeyi başbakanın ağzından duymak... Fevkalade eksik ve yanlış bilgilendirmeye Başbakanın terörle mücadelesi, kahve sohbetine dönmüş durumda.”

Haberin Devamı


‘Güvenlik çemberi’

Özel, Davutoğlu’nun, “yeni bir siyasi dile ihtiyaç var” sözleri için “Bu meydanda ölen çocuklar Berkin Elvan’dan, Abdullah Cömert’ten, Ali İsmali Korkmaz’dan farklı değiller. Gezi’de ölenler, orada ölmeselerdi burada öleceklerdi. Karanfil bırakmayı anlamlı buluyoruz ama kendi tabanlarına yaptıkları fikir aşıları var. Cumhurbaşkanı’nın karanfil koyması için güvenlik çemberi alındı. O, çemberin IŞİD bombayı koyarken alınması gerekiyordu. O çemberi cumartesi alsaydık da Cumhurbaşkanı karanfil koymasaydı” ifadelerini kullandı.