Siyaset Terörün kökü kazındı

Terörün kökü kazındı

17.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da başlatılan yeniden imar projesi için Sur’a giden Başbakan Binali Yıldırım, terörün kökünün kazındığını belirterek, “Artık terör örgütü esnafa vatandaşa tehdit ederek, haraç alarak buradan zulüm yapabiliyor mu, yapamıyor” dedi

Terörün kökü kazındı

Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Diyarbakır’da terörden zarar gören bölgelerin yeniden imar ve ihyası için başlatılan çalışmalarda ilk etabı tamamlanan projelerin açılışını yaptı. Terörden zarar gören Sur esnafını gezen ve sohbet eden Yıldırım, “Vatansever Diyarbakırlıları selamlıyorum” diyerek sözlerine başlayan özetle şunları söyledi:
DİYARBAKIRLIYIM: Başbakan olduktan sonra Diyarbakır’a üçüncü gelişim. Bir sene içinde üçüncü sefer Diyarbakır’dayım ne kadar Erzincalıysam o kadar Diyarbakırlıyım. Ne kadar İzmirliysem o kadar Vanlıyım. Ne kadar İstanbulluysam o kadar batmanlıyım. 780 bin kilometre kare vatan toprağının her köşesinde 81 milyon bir olarak kardeş olarak sonsuza kadar birlikte yaşayacağız. Teröre Türkiye’nin hiçbir yerinde el aman vermeyeceğiz. Diyarbakır 4 Eylül’de geldik arkadaşlarımızla beraber ‘artık yeter’ dedik.
ELEMAN VERDİRMİYORUZ: ‘Terörün Diyarbakırımızı, bölgemizi geri bırakmaya insanımıza zarar vermesine artık müsaade etmeyeceğiz’ dedik; o gün bugündür sizlerin desteği ile terör örgütüne eleman verdirmiyoruz. Güvenlik güçlerimiz polisimiz, jandarmamız, korucumuz, askerimiz her yerde teröristlerin saklandıkları her delikte peşlerine düşüyor. Masum insanların, çocukların intikamını alıyoruz. 6-7 Ekim tarihini hatırlayın milleti sokağa çağırıyorlar. Terör örgütlerine vatandaşları hedef gösterdiler. 53 masum insanın canına kastettiler. Yasin Börü’yü öldürdüler bir de işkence ettiler; bunları yapanlar hesabını veriyor, verecekler. Kimse Diyarbekir’in güzel insanlarını dize getiremez.
GÖMECEĞİZ DEDİK; GÖMDÜK: Buraya geldiğimizde dedik ki çukurları kazanlar bu çukurda kendilerini yok edecekler. ‘Bu çukurlara gömeceğiz’ dedik gömdük mü, gömdük. Gün bunların verdiği zararları kaldırma günüdür. Birlik olma beraber olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır. Diyarbakır’ın ihtiyaçlarını biliyorum. Birinci derdi; terörden şehri temizlemek. Terörü buradan kökünü kazımak. Terörün kökü kazındı, artık terör örgütü esnafa vatandaşa tehdit ederek, haraç alarak buradan zulüm yapabiliyor mu yapamıyor. Çünkü Türkiye güçlüdür, Diyarbakırlının yanındadır. Yanında olmaya da devam edecek. Onlara asla bu topraklarda bir daha nefes aldırmayacağız. Diyarbakır’ın Türkiye’nin geri kalmasına kalınmada zaman kaybetmesine sebep olmasına izin vermeyeceğiz. İhtiyacımız olan birliktir, beraberliktir, kardeşliktir.
MEYDANLARA İNMEYENLER: Ulu Camii 639 yılından beri ayakta. Bu tarih bizim gurur duyduğumuz geçmişimizdir. Bu toprakların evladı Selahattin Eyyübi ne diyor biliyor musunuz; ‘hataları affet ama ihaneti asla affetme’ diyor. İhanet affetmeyeceğiz. Diyarbakır ihanete geçit vermez. Diyarbakır Türkiye’nin birliğine beraberliğine ay yıldızlı bayrağına sahip çıkmıştı sahip çıkmaya devam edecek. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın ‘meydanlara inin’ dediğinde bayrağı ele alarak, dilinizde şahadetlerle bu meydanları siz doldurmadınız mı? Alçak darbecilere hak ettikleri cevabı siz verdiniz. O gün meydanlara inmeyenler, sokaklara inmeyenler şimdi tutmuşlar Ankara’dan İstanbul’a yürüyor. Yürüyeceksen darbeye karşı yürüyeceksin. Adalet sokakta bulunmaz. Adaletin olacağı yer mahkemelerdir. Adalet mülkün temelidir.
YEMİN ETTİK: Yıkılan evlerin en güzeli yapılır asıl zor olan yıkılan gönülleri yapmaktır gönüller yapmaya geldik. PKK-PYD-YPG hepsi bunların aynı bu örgütlerin; ‘Kürtler’ diye sorunu yok. Kürtlerin de Türklerin de sorunu PKK’dır, PYD-YPG’dir. Bunları aramızdan çıkarmaya yemin ettik karar verdik. 16 Nisan’da rekor destek verdiniz. Oylarınızı yüzde 70 arttırdınız. Teşekkür ediyoruz sağ olun; var olun. Her zaman beraberiz.

Terörün kökü kazındı


Amele gibi çalışırım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında, Sur için yapılan yatırımları anlatarak, “Amele gibi çalışmaya hazırım, emrinizdeyim kardeşlerim” dedi.

Büyük önlem

Diyarbakır’da Yıldırım için olağanüstü önlemler alındı. Havalimanı yolunda bulunan açık kanalizyasyonlar, sulama kanalları ve köprü altlarında dalgıç polisler tarafından bomba ve patlayıcı araması yapıldı. Şehir içinde de çok sayıda polis görev yaptı.

Yurtdışından direkt uçuşlar başlayacak

Diyarbakır’a geçtiğimizi 15 yılda neler yaptık şu sokakların bir eski haline bir de yeni haline bakın. Mehdi Eker kardeşiniz evladınız takip etti. Vekiliniz de şimdi aynı şekilde sürdürüyor. Bütün görev yapan milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Çukur kazanları yakan, yıkanların hesabını göreceğiz ve yapılan yerleri de en güzel şekilde yapacağız dedik işte görüyorsunuz buradan başladık. Diyarbakır cazibe merkezi projesini hayata geçirdik. Şimdi cazibe merkezinin merkezi burası olacak. 375 müracaat var 6,5 milyarlık yatırım yapılacak. Fabrikalara yapılmaya başlanacak. Önce güvenlik terörü kontrol altına aldık. Can ve mal güvenliği sağlandı şimdi de gelecek garantisi, düğmeye bastık. Gençlerimiz başta olmak üzere iş ihtiyacı olan kardeşlerimize de iş bulacağız. Toplam tutarı 6,5 milyar tutarında yeni iş var. Stadyumu bitmek üzere. Şimdi Avrupa’dan buraya doğrudan uçuş olsun istiyorlar onu da yapacağız. Yurtdışından uçuşları da başlatacağız. Diyarbakır’ı bölgenin parlayan yıldızı bir numarası yapmaya kararlıyız.

Askerlerle iftar yaptı

Terörün kökü kazındı


Başbakan Yıldırım, Sur ilçesinde vatandaşlara hitabının ardından, Başbakanlığa ait otobüsle 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’na geldi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ile 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş tarafından karşılanan Yıldırım, tören kıtasını selamladı. Komutanlık karargahına geçen Yıldırım, burada brifing aldı, askerlerle bir araya geldi. Yıldırım, daha sonra şehit aileleri, gazi yakınları ve askerlerle iftarda buluştu.
Yıldırım, daha sonra Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğüne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerinin bulunduğu ek hizmet binasını da ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret, yaklaşık 20 dakika sürdü. Terör örgütü PKK mensuplarının, 11 Nisan’da İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin bulunduğu alana bitişik vaziyetteki apartmanın bodrum katından Bakım Onarım Şube Müdürlüğü’ne bağlı tamir atölyesine 30 metre uzunluğunda kazdıkları tünele tuzakladıkları bir ton patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu, bir polis memuru ve 2 sivil personel şehit düşmüştü. Yıldırım’a, ziyaretlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Fatih Şahin ve Ahmet Sorgun, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile bölge milletvekilleri de eşlik etti.
Teravih Ulu Cami’de
Başbakan Yıldırım, teravih namazını ise Ulu Cami’de kıldı. Yıldırım, namaz çıkışında cami avlusunda kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.