Siyaset ‘Teşkilat yetkisi MKYK’da kalsın’

‘Teşkilat yetkisi MKYK’da kalsın’

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun uğruna genel başkanlığı bıraktığı yetki için Yıldırım ‘kalsın’ dedi. Parti kurmaylarının önerisine hayır yanıtını veren Başbakan Yıldırım’ın partide bir görüş ayrılığı olmadığı için yetkiyi istemediğine dikkat çekildi

‘Teşkilat yetkisi MKYK’da kalsın’

Ak Parti’de 29 Nisan-24 Mayıs arasında başdöndürücü bir hızla gerçekleşen değişim sürecinin bir anlamda fitilini ateşleyen, “teşkilatlarla ilgili yetki devri” konusunda, sürpriz bir gelişme yaşandı. Milliyet’in aldığı biliye göre 22 Mayıs’taki olağanüstü kongrede genel başkan seçilen ve 24 Mayıs’ta hükümetini kuran Başbakan Binali Yıldırım, genel başkan ve Başbakanlık’ta ilk ayını doldurduğu döneme denk gelen 24 Haziran’da partisinin yetkili kurulları MYK ve MKYK’yı peş peşe topladı.

‘Tam bir uyum var’

Bu toplantılar öncesi bazı parti kurmayları, MKYK’nın 29 Nisan toplantısında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geri aldığı teşkilatlarla ilgili yetkisinin yeniden genel başkana verilmesi gerektiği düşüncesini dile getirdi. Parti kurmayları konunun MKYK’da gündeme getirilmesini önerdi. Ancak Yıldırım, Davutoğlu’nun uğruna genel başkanlığı bıraktığı yetkinin, MKYK’ca yeniden genel başkana devredilmesi önerisine sıcak bakmadı ve, “yetki MKYK’da kalsın” dedi.

Parti kurmayları konuyla ilgili Milliyet’e, “Sayın Genel Başkan’a yetkiyi geri vermeyi önerdik, ancak ‘Kalsın’ diyerek istemedi. Neden, çünkü şu anda parti yönetiminde herhangi bir görüş ayrılığı yok. Yönetim kadrolarında tam bir uyum var. O yüzden de yetkinin MKYK ya da Genel Başkan’da olması fark etmiyor. Ama şimdilik yetki MKYK’da kalsa bile, ilerleyen süreçte bu böyle kalmaz. O yetki Genel Başkan’a verilir” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

‘Suriye’de güzel günlere geleceğiz’

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün Hatay’daki Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen toplu açılış töreni ve iftar programına katıldı. “Dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız” dediklerini anımsatan Yıldırım, “Onun için sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunlarımızı bir bir çözüyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz normale dönüyor, İsrail ile ilişkilerimiz normale dönüyor. İnanıyorum ki Suriye’de de bu savaş bitecek, tekrar o güzel günlere geleceğiz. Irak’ta da Mısır’da da aynıları olacak. Çünkü bu coğrafya kardeşliğin, dostluğun, birliğin ve beraberliğin hakim olduğu coğrafyadı” değerlendirmesinde bulundu. Binali Yıldırım, Suriye’den gelenlere de seslenerek, yalnız olmadıklarını, Türkiye’nin 79 milyon vatandaşıyla yanlarında bulunduğunu söyledi. Yıldırım, konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek tamamladı. (HATAY AA)