Siyaset Teşkilatlara atama yetkisi MKYK’ya geçti

Teşkilatlara atama yetkisi MKYK’ya geçti

30.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun (MKYK) dünkü toplantısında alınan kararla, Genel Başkan’ın, Teşkilat Başkanlığı eliyle kullandığı teşkilatlarla ilgili atama yetkisi, MKYK’ya geçti.

Teşkilatlara atama yetkisi MKYK’ya geçti

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun toplantıda, MKYK üyelerinden gelen “teşkilatlarla ilgili tasarruflardan haberimiz olmuyor” sitemi üzerine, konunun toplantı gündemine alınmasına ve yetki devrine yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Ak Parti MKYK’nın Davutoğlu başkanlığındaki dünkü toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Saat 11.00’den 14.30’a alınan MKYK, Davutoğlu’nun kurmay ekibiyle yaptığı ön değerlendirme toplantısı nedeniyle saat 15.00 sularında başlayabildi.
Ak Parti kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, toplantıda terörle ve paralel yapıyla mücadele, yeni anayasa çalışmaları ile dokunulmazlıklar konusunun ele alınması planlanıyordu. Ancak teşkilat operasyonlarından bilgi sahibi olamamaktan yakınan MKYK üyelerinden, sürpriz bir önerge geldi. MKYK üyeleri teşkilatlarla ilgili daha önce devredilen yetkinin yeniden MKYK’ya geri verilmesini talep etti. İddiya göre önergede 47 MKYK üyesinin imzası yer aldı. Davutoğlu da bu talep karşısında, “Önergeyi inceledim, haklı buldum. MKYK’mızın böyle bir talebi varsa ben de kabul ediyorum. Yetkimi MKYK’mız ile paylaşırım. Size güveniyorum. Size güvenerek yola çıktım. Gündeme alıyorum önergeyi ve ilk imzayı da ben atıyorum” diyerek, karara ilk imzayı attı. Toplantıya katılan MKYK üyelerinin tamamının da karara imza koydukları öğrenildi. Yetki devriyle ilgili tüm görüşmenin 2-3 dakika gibi kısa bir sürede tamamlandığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde, MKYK’nın Genel Başkan’a devrettiği atama yetkisi, Davutoğlu’nun Genel Başkan seçildiği 12 Eylül 2015 kongresinin ardından yeni seçilen MKYK’ca da yine Genel Başkan’a verilmişti.
Çelik: Kriz yok
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Zaten yetki MKYK’nındı. MKYK, teşkilat başkanına devretmişti, şimdi bazı yetkilerini MKYK tekrar kendisi aldı. Herhangi bir kriz yok” dedi.