Siyaset TİKAD: İleri bakma süreci başlamıştır

TİKAD: İleri bakma süreci başlamıştır

28.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı (TİKAD) Nilüfer Bulut, Erdoğan’ı ve 27. Dönem vekillerini kutlayarak, “Bundan sonra geriye değil, ileriye bakmanın, kırgınlıkları değil, dostlukları pekiştirmenin süreci başlamıştır” dedi...

TİKAD: İleri bakma süreci başlamıştır

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin sonuçlarına ilişkin olarak açıklama yaptı. TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut tarafından yapılan açıklamada seçiminin başarıyla sonuçlanmasından ve huzur içinde tamamlanmasından memnuniyet duyulduğu belirtilerek şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

‘Güvenin bir tecellisi’

“Avrupa ortalamasının çok üzerinde bir katılım oranı bilhassa sevindiricidir. Milletimizin demokrasisine sahip çıkma azim ve isteğinin tezahürüdür. Sonuçların tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve 27. Dönem milletvekillerini kutluyor, başarılar diliyoruz. Bundan sonra; geriye değil ileriye bakmanın, kırgınlıkları değil dostlukları pekiştirmenin süreci başlamıştır. Tüm milletimizin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, Türkiye’yi daha da yukarılara taşımak için elele çalışacağına inanıyoruz. Türkiye’yi mevcut sıkıntıların dışında tutma ve ayrıca, son derece sert bir coğrafyada konumlanmış ülkemizin karşı karşıya bırakıldığı tüm krizleri başarıyla yönetme ustalığının bir neticesi olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a layık görülen Cumhurbaşkanlığı makamı açıkça görülüyor ki milli iradenin arzusunun, Sayın Erdoğan’a duyduğu ümit ve güvenin bir tecellisi olmuştur.

Haberin Devamı

Bundan sonra artık üzerine yoğunlaşılması gereken konular, ekonomik gelişim ve istihdamın artırılması, ihracatımızdaki artışın sağlanması ve cari açığın dengelenmesi için gereken önlemlerin alınması gibi milletimizi doğrudan etkileyen konular olmalıdır. Ayrıca, demokratik gelişimin, sosyal alanda ve ekonomik alanda kadınların güçlendirilmesi yönündeki adımların da hızlandırılması olmalıdır.”

‘Kadın vekil artmalı’

“TBMM’deki kadın milletvekili sayısının henüz arzu edilen seviyede olmamasına rağmen, her seçim döneminde artması sevindiricidir. Umuyoruz ki, bir sonraki seçimlerde daha fazla kadın milletvekili Meclis’e yollarız. Bunun için tüm kesimlerin kadın siyasetçilerin önünü açmak ve daha çok kadın temsiliyetini sağlamak yönünde çaba harcaması gerekmektedir. Böylece, giderek artan sayıda kadını Meclis’te ve etkin konumlarda görebiliriz; Türkiye’nin geleceğinde kadınların daha fazla söz sahibi olmasının yolu böyle açılacaktır.

Artık seçim geride kalmış, belirsizliklerin yarattığı tedirginlik piyasaların üzerinden kalkmıştır; ülkemiz kazanmıştır, bir yatırım cenneti olarak dünya düzeninde hak ettiğimiz yeri alacağız. Türkiye’yi sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çok parlak bir geleceğin beklediğine inanıyor, sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Yazarlar