Siyaset Timsah Arena’ya görkemli açılış

Timsah Arena’ya görkemli açılış

22.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 44 bin seyirci kapasiteli “Timsah Arena Stadyumu’nda şöhretler karması ile Bursasporlu eski futbolcuların oynadığı maçın başlama vuruşunu Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı

Timsah Arena’ya  görkemli açılış

Bursa özlediği modern stadına kavuştu. Temeli Haziran 2011’de atılan ve 230 Milyon TL maliyetle tamamlanan Timsah Arena Stadyumu’na eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevgi gösterileri ile karşılandı.

Haberin Devamı

Bursaspor atkısı takan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ile birlikte stadın açılış kurdelesini kesti.

Bursa’ya bu yakışır

Ses ve ışık gösterileri eşliğinde yapılan açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’nın şanına yakışır güzel bir stadyuma sahip olduğu için mutlu olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Çünkü Bursaspor, sıradan bir kulüp değil. Bursaspor, şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona da böyle bir stadyum yakışırdı. Altyapınızı gezdim, gördüm, ve güçlü bir altyapıya sahip olan Bursaspor, şu andaki kadrosuyla dahi bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro, yaptığı bu son değişiklikle Hamza hocayla birlikte çok daha farklı bir yere gelecektir. Tarafsızım, onu da söyleyeyim. Ama size inanıyorum. Bu seyirci sabırla Bursaspor’un layık olduğu yere çıktığını görecektir.”

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, stadın, Bursa’ya, Türkiye’ye ve Türk sporuna hayırlı olmasını dilerken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe daha tamamlanmadan ödül alan yeni stadın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başlama vuruşu yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra yeşil krampon giydi ve şöhretler karması ile Bursasporlu eski futbolcuların oynadığı karşılaşmanın başlama vuruşunu yaptı. Gösteri maçında Bursasporlu şöhretlerle karşılaşan şöhretler takımında Rüştü Reçber, Ömer Çatkıç, Ali Tandoğan, Alpay Özalan, Ogün Temizkanoğlu, Ömer Erdoğan, Hakan Ünsal, Soner Toylungüç, Celil Sağır, Tarık Daşgün, Tayfur Havutçu, Evren Turhan, Serhat Akın, Hami Mandıralı, Fatih Tekke, Ayhan Akman, Ahmet Dursun yer aldı.

Timsah Arena’ya  görkemli açılış


Stadyumun Kuzey Kale arkasında bulunan timsah çenesi, 28 metrelik konsoluyla Türkiye’nin en büyük konsolu olma özelliği taşıyor.

44 bin seyirci kapasiteli

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 2011 yılının haziran ayında atılan Timsah Arena, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük yapısı olarak dikkat çekiyor. 230 milyon TL’ye mal olduğu açıklanan stadyumun 44 bin koltuk kapasitesi var.

644 araç ve 2 otobüslük kapalı otoparkı, 912 araç ve 254 otobüslük açık otoparkı bulunan stadyumda 789 adet tuvalet ile 35 adet büfe bulunuyor.

Mimarlığını Hasan Sözüneri’nin çatı projesini de Alman uzmanların yaptığı timsah görünümündeki stadyum Gintaş Müteahhitlik firması tarafından inşa edildi.

Stadyum Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)’ Yarışmasında mimarisiyle ödüle layık görüldü.

Timsah Arena’ya  görkemli açılış