Siyaset Tokadı yedikten sonra iş işten geçmiş olur

Tokadı yedikten sonra iş işten geçmiş olur

02.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin bağımsızlık referandumu için inatçı bir üslup kullandığını belirterek, “Barzani İngiliz’i tanır, Amerika’yı tanır, Türk’ü tanımaz, Türk Devleti’ni bilmez. Yarın nasıl bir tokat yiyeceğini de tokadı yedikten sonra anlar ama iş işten geçmiş olur” dedi.

Tokadı yedikten sonra  iş işten geçmiş olur

Bahçeli, bayram namazının ardından partisinin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki mezarını ziyaret etti. Burada partililerle tek tek bayramlaşan Bahçeli, Türkeş’in kabrine kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı ve bakır ibrikle mezara su döktü. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, dünya üzerinde 57 Müslüman ülkede acı, ve istikrarsızlığın hakim olduğunu ifade ederek, Müslüman ülkelerin kurtuluşunun bir önder ülkenin varlığına bağlı olduğunu söyledi. Bahçeli, “Bu ülke Türkiye olmalıdır. Türkiye, arkasındaki Müslüman ülkelerin desteğiyle ağırlığını koyarak sorunların çözümünde önerici ve takip edici olmalı. Emperyal güçleri ikna edici olmalı. İslam ülkelerindeki kargaşaya son verecek çabayı göstermelidir” dedi.
Bahçeli, Irak’taki referandum tartışmalarıyla ilgili soru üzerine, “Referandum çok yanlış bir tavır. Barzani inatçı bir üslup kullanıyor. ABD’den büyük destek aldığı anlayışıyla cesaretli olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Ama Barzani İngiliz’i tanır, Amerika’yı tanır, Türk’ü tanımaz, Türk devletini bilmez. Yarın nasıl bir tokat yiyeceğini de tokadı yedikten sonra anlar ama iş işten geçmiş olur” değerlendirmesinde bulundu.
‘Kerkük Türk’tür’
Bahçeli, referanduma Kerkük’ün dahil edilmesine ilişkin olarak şunları söyledi:
“Bu kararı, Türkmenler ile orada yaşayan Araplar kabul etmemektedir. ‘Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır’ diye eskiden beri söylemlerimiz vardır. 80 milyon olarak Kerkük’te yaşayan soydaşlarımızın yanındayız. Telafer bugün tamamen Türklerin yaşadığı bir bölge olarak kurtarılmıştır. Orada artık Türkiye elden gelen desteği vermek suretiyle Telafer’in yeniden imarını sağlamalı ve Türkmenlerin sağa sola dağılmış hallerini görerek orada tekrar bulunmalarını gerçekleştirmelidir.”

‘Kör Niko’ya gidip içsinler’

Bahçeli, CHP’nin düzenlediği Adalet Kurultayı’nın yapıldığı kampta alkol kullanılmasıyla ilgili soru üzerine, “CHP’li arkadaşlar kurultay düzenleyerek adaleti sağlamak için görüşme yapmayı diliyorlar fakat şehitlerimizin yoğunluk kazandığı ve Türkiye’nin bağımsızlığının ilk adımı olan bir yerde içkili akşam sohbetleri yakışmaz. Türkiye’de içki içmek isteyen varsa içecek çok meyhane var. Kör Niko’nun meyhanesine gidip içsinler” dedi.