Siyaset ‘Toplumu bölen  politikalardan artık bıktık’

‘Toplumu bölen  politikalardan artık bıktık’

09.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aynı zamanda milletvekili de olduğu İzmir’in 6 ilçesinde 42 açılış, 7 temel atma törenini yapmak üzere önceki gün kente gitti.

‘Toplumu bölen  politikalardan artık bıktık’

Dün ilk durağı Balçova’da futbol sahasının 2 bin kişilik tribününün yanı sıra, Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Down Cafe ve ilçe tarihine ait belge, eşya ile fotoğrafların sergilendiği Kent Belleği Merkezi’nin açılışını yapan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seslendi.

‘Liyakat budur’

“Nerede bir CHP’li belediye varsa tek bir hedefimiz var, orada mutlu insanların yaşamasını sağlamaktır” diyen CHP lideri, “Barışa ihtiyaç duyuyoruz. Birbirimizi sevmeye ihtiyaç duyuyoruz. Kavgadan, ayrışmadan, bölünmeden bıktık. Toplumu bölen, ayrıştıran politikalardan bıktık. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum; Bir arada beraberce, huzur içinde yaşamalıyız” dedi.
Ankara’nın büyük bir kanlı olayın öncesinden döndüğünü de belirterek güvenlik güçlerine teşekkür eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Ya bomba patlarsa ya birisi insanları tararsa ne olacak diye düşünmemeli. Ankara’da iki canlı bombayı güvenlik güçleri yakaladılar. Polislere teşekkür ediyorum. Demek ki liyakat budur. Polise izini verirsiniz, bu işin uzmanlarını işin başına getirirseniz, hepimiz güven içinde yaşarız.”