Siyaset TRT imamına Meclis sorgusu

TRT imamına Meclis sorgusu

28.07.2008 - 04:38 | Son Güncellenme:

CHP’li İnce, TRT arşivlerinin başına imam kökenli Sezai Karataş’ın getirildiğini iddialarını TBMM’ye taşıdı.

TRT imamına Meclis sorgusu

TRT arşivinin başına daha önce Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde imam olan Sezai Karataş adlı bir kişinin getirildiği iddiası TBMM’ye taşındı. TRT’nin Arşiv Dairesi Başkanı Turgay Çakımcı’nın görevden alınmasından sonra bu göreve Sezai Karataş atanmıştı. Karataş’ın, meslek yaşamına Şereflikoçhisar’da imam olarak başladığı, bir süre imamlık yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’na, oradan da TRT'ye geçiş yaptığını belirten CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada, TRT Genel müdürü İbrahim Şahin’in uygulamalarından yakındı.

Haberin Devamı

İMAM KADROLAŞMASI
Şahin’in TRT Genel Müdürü olmasından sonra TRT’nin en fazla tartışılan kamu kurumlarından biri haline geldiğini belirten İnce, “Bir tarafta AKP propagandası yapmaya yönelik bir kadrolaşma harekatını imamlar aracılığıyla yapılırken, diğer tarafta TRT’nin imkanları başka kurumlara peşkeş çekilmektedir. Turgay Çakımcı’nın bu süreçte görevden alınmasının arkasında IPTV için Telekom ile yapılan görüşmelerin etkisi olmuş ise hükümet ve TRT genel müdürü bunun hesabını vereceklerdir” dedi.


Bir süre önce Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İnce’nin daha önce verdiği bir soru önergesine verdiği yanıtta, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Genel Müdür Yardımcılığını vekaleten yürüten Eğitim Dairesi Başkanı Ahmet Koyuncu’nun, Türk Telekom’un davetlisi olarak 12-14 Mart 2008’de Londra’da yapılan İPTV World Forum toplantısına katıldığını açıkladı. Bakan Aydın, TRT Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra Türk Telekom’un Yönetim Kurulu üyesi olan Şahin ile Koyuncu’nun uçak, otel ve konferansa giriş ücretlerinin de Türk Telekom tarafından karşılandığını bildirdi. Aydın, iki günlük seyahat için Şahin’e, 370 İngiliz sterlini, taşıt hamaliye ücreti olarak 30 dolar ve yurtdışı çıkış harcı olarak 15 YTL, Koyuncu’ya da, 444 İngiliz Sterlini, taşıt hamaliye ücreti olarak 30 dolar ve yurtdışı çıkış harcı olarak 15 YTL ödendiğini kaydetti.

Haberin Devamı


AYDIN’A SORULAR
CHP'li İnce, yine Bakan Mehmet Aydın’ın yanıtlaması istemiyle verdiği son soru önergesinde de TRT Yayın Arşivleri Dairesi Başkanı Turgay Çakımcı’nın görevden alınma gerekçesinin açıklanmasını istedi. “Bazı program ve görüntülerin başka kuruluşlara TRT’nin çıkarları gözetilmeden verilmesine karşı çıktığı için Çakımcı’nın görevden alındığı” iddialarını hatırlatan İnce, “Çakımcı’nın yerine atanan Sezai Karataş’ın meslek yaşamına Şereflikoçhisar’da imam olarak başladığı, bir süre imamlık yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’na oradan da TRT’ye geçiş yaptığı yönündeki iddialar doğru mudur?” diye sordu.
Gazeteport