Siyaset 'Trump’ın karanlık imzası hükümsüzdür'

'Trump’ın karanlık imzası hükümsüzdür'

28.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump’a sert çıkarak “Trump’ın Golan Tepeleri’ni İsrail’e peşkeş çeken karanlık imzası hükümsüzdür, hukuksuzdur” dedi. Bahçeli, CHP’ye yönelik eleştirilerini “Atatürk’ün partisi HDP’den ilik ve organ nakli yapıyor” sözleriyle sürdürdü

Trump’ın karanlık imzası hükümsüzdür

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı yapılan Adana’da “AK Parti ile çıkarsız, hesapsız, hilesiz, yalansız bir ittifak kurduk. Sevdamız Türkiye’dir, hedefimiz Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne ulaşmaktır. İttifakımız Türkiye düşmanlarına karşı sadakatin, safiyetin ve hamiyetin ittifakıdır” ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Golan Tepeleri’ne yönelik kararına da sert çıkan Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

GOLAN’I PEŞKEŞ İMZASI HÜKÜMSÜZ: Cumhur İttifakı vahşi hesaplara, bir imzayla Kudüs’e, Golan Tepeleri’ne dinamit fırlatan karanlık güçlere, inançlarımızı yok sayan vandal emellere karşı milli ve manevi bir ittifaktır. ABD Başkanı, 25 Mart tarihindeki vahim imzasıyla uluslararası hukuku çiğnemiştir. Golan Tepeleri’nde İsrail işgalini belgeleyen 242 Sayılı ve 338 Sayılı Birleşmiş Milletler Kararlarını alenen yok saymıştır. ABD Başkanı Ortadoğu’daki gerilim ortamının tırmanmasına, çatışmaların derinleşmesine çanak tutmuştur. Trump’ın Golan Tepeleri’ni İsrail’e peşkeş çeken karanlık imzası hükümsüzdür, hukuksuzdur, hiçbir sonuç doğurmayacaktır. Trump’ın Siyonizmin hizmetkarı olması bizzat ABD halkına, beşeriyetin vicdanına, küresel adalete, inanç ve insan haklarına büyük bir hakaret, kesif bir saldırıdır. ABD’nin Golan Tepeleri kararını şiddetle kınıyorum.

Haberin Devamı

ABD ATEŞLE OYNUYOR: YPG/PYD’ye TIR’lar dolusu silah sevk eden, terör devletinin kurulması konusunda her yolu deneyen ABD’nin ateşle oynadığı açıktır. Bu kapsamda bekamız ağır bir tehdit kuşağındadır. Buna karşılık Cumhur İttifakı, milli bekamıza diş bileyen mihraklara karşı güvenin, kucaklaşmanın ittifakıdır. İttifakımız, cumhurun arzusuyla temellenmiş, Türk milletinin ülküleriyle bezenmiş, Türkiye’nin yükseliş hedefleriyle tescillenmiştir.

CUMHUR İTTİFAKI KIZIL ELMADIR: Cumhur İttifakı Kızılelma’dır, bereketin mihrabıdır, birliğin mihveridir. Temelsizler Cumhur İttifakı’nı anlayamaz. Köksüzler Cumhur İttifakı’nı kavrayamaz. Zillete, rezalete, emperyalist arzulara boyun eğenler Cumhur İttifakı’nı hazmedemez. İsimleri beş harften oluşan zillet çetesi Cumhur İttifakı’ndan elbette hazzetmez. Zalimler karşımızdadır. İşbirlikçiler önümüzdedir. Hıyanet ve melanet kapımızdadır. Ancak tehdit ne kadar fazla olursa olsun, Cumhur İttifakı alayını devirecektir.

HDP’DEN ORGAN NAKLİ: CHP-İP-SP; HDP’yle yan yana, PKK’yla, FETÖ’yle yanak yanağadır. Kandil’de hazırlanan belediye meclis aday listeleri aziz milletimize dayatılmaktadır. Zehir altın kâsede içirilmek istenmektedir. Adına demokrasi güçlerinin ittifakı, demokratik güçler birliği deyip ihaneti maskelemeyi planlıyorlar. Adına sandıkta ittifak deyip zilleti örteceklerini düşünüyorlar. Ne var ki, mızrak çuvala sığmıyor, yırtık yama tutmuyor. Atatürk’ün partisi HDP’den ilik ve organ nakli yapıyor, bir gözüyle Kandil’i, diğeriyle Pensilvanya’yı kolluyor.

Haberin Devamı

PKK CHP’Yİ ELE GEÇİRDİ: PKK, CHP’yi ele geçirmiş, İP’e yuvalanmış, SP’ye nüfuz etmiştir. PKK’lı teröristler, CHP, İP ve SP üzerinden belediyelere sızmayı amaçlıyor. CHP, teröristlerin teşrifatçısı olmuş, İP taşıyıcı bedenliğine soyunmuş. Hainler silahla yapamadıklarını Zillet İttifakı şemsiyesi altında başarmayı deniyorlar.

BEŞİNCİ KOL FAALİYETİ: Zillet İttifakı ülkemize karşı beşinci kol faaliyeti yapıyor. Sözde Kürdistan’da kazanmaktan bahsedenler CHP’yi ipotek altına almış, İP’i uzaktan kumanda edecek seviyeye çoktan ulaşmıştır. Zillet İttifakı milli güvenlik sorunudur. Zillet İttifakı Türkiye’nin karşı cephesidir.

Haberin Devamı

TERÖRİSTLERİ TASFİYE EDELİM: 82 milyon el ele verip işbirlikçileri, ihanet lobilerini, zilleti bertaraf etmelidir. CHP’ye oy veren kardeşlerim, Cumhur İttifakı sizi de kucaklayacaktır. İP’e oy veren kardeşlerim, Cumhur İttifakı’nın yüreği sizleri alacak kadar geniştir. Kürt kökenli kardeşlerim, gelin HDP’nin, PKK’nın oyununu bozun, sizleri istismar etmelerinin önüne geçin. Gelin, anaları ağlatan, kanınızı dökenhuzurunuza kast eden teröristleri, bölücüleri birlikte tasfiye edelim.

‘Döviz çetelerinden hesap sorulur’

Bahçeli, “Unutmayınız ki; yoksulluk gün gelir telafi edilir. İşsizlik elbette önlenir. Döviz çetelerinden hesap vakti geldiğinde sorulur. Ancak vatan elden giderse, bunun dönüşü yoktur. Millet bölünürse, bunun tamiri mümkün değildir. Bu nedenle beka diyoruz, bu nedenle 31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne müzahir mahalli idareler yönetiminin tezahür etmesini amaçlıyoruz. Milli bekamızı sonsuza kadar yaşatmak için 31 Mart dönümdür, milattır” dedi.

Yazarlar