Siyaset TSK’dan büyük kış tatbikatı

TSK’dan büyük kış tatbikatı

18.01.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) son dönemin en kapsamlı kış tatbikatına hazırlanıyor. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri unsurlarının da katılacağı tatbikatta tank bölükleri, topçu bataryaları, keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, komandolar ve helikopterler görev alacak.

TSK’dan büyük kış tatbikatı

Kış 2021 Tatbikatı 1-12 Şubat tarihlerinde Kars’ta gerçekleştirilecek. Birleşik, müşterek, fiili atışlı tatbikata Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri unsurları da katılacak. Tatbikatla, müşterek harekatın icrası konusunda iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, envanterde bulunan, envantere yeni giren veya savunma sanayi firmalarınca geliştirilmekte olan harp silah ve araçlarının performanslarının da denenmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Azeri askerleri Kars’ta

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Kış-2021 Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı” için Azerbaycan ordu mensuplarının Kars’a geldiği belirtildi. Açıklamada, “Karabağ’da Ermenistan Ordusuna karşı büyük bir zafer kazanan kardeşlerimize büyük bir gururla hoş geldiniz diyoruz. ‘Tek Millet, İki Devlet’ anlayışımızla tek yürek, tek bilek, tek yumruk olarak çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.