Siyaset 'Tunceli milletvekili adayımız olmasında bir engel yoktur'

'Tunceli milletvekili adayımız olmasında bir engel yoktur'

01.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Gerçek milliyetçi biziz” sözlerinin gereğini bir an önce yapmasını isteyerek, “FETÖ ve PKK’yla bütün bağlarını keserek işe başlamalıdır. Bu da yetmez, HDP’yle ittifakı bitirdiğini, zilletin batağından derhal çıkacağını duyurmalıdır. Kılıçdaroğlu bunları yaparsa gelip partimize dahi üye olabilir. Hatta açık çek veriyorum, 2023 Haziran ayında Tunceli’den milletvekili adayımız olmasında bile engel yoktur” dedi.

Tunceli milletvekili adayımız olmasında bir engel yoktur

 

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımına, “CHP Genel Başkanı, alem bir insan. Allah’ı var, sıkıntılı anlarda insanımızı iyi güldürüyor” ifadeleriyle başladı. Kara mizahta ustalaştığını belirttiği Kılıçdaroğlu’nun “Gerçek milliyetçi biziz” çıkışından memnuniyet duyduğunu, en azından altı okun içindeki milliyetçiliği hatırladığını aktaran Bahçeli, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘Temizlensin gelsin’

“Madem gerçek milliyetçi olduğunu söylüyor, o halde gereğini bir an önce yapmak zorundadır. FETÖ ve PKK’yla bütün bağlarını keserek işe başlamalıdır. Bu da yetmez, HDP’yle ittifakı bitirdiğini, zilletin batağından derhal çıkacağını duyurmalıdır. Kılıçdaroğlu bunları yaparsa gelip partimize dahi üye olabilir. Siyasi mücadelesini aramızda sürdürebilir. Hatta açık çek veriyorum, 2023 Haziran ayında Tunceli’den milletvekili adayımız olmasında bile engel yoktur. Temizlensin, nedamet göstersin, buyursun gelsin. Bu vaadimiz ve vaki davetimiz Kılıçdaroğlu’nun milliyetçiliği kadar gerçekçidir! Bizim yüreğimizde yenilenmiş ve yüklerinden kurtulmuş Kılıçdaroğlu’na bile yer vardır. Onu sevgiyle kucaklayacak, geçmişini unutturacak hoşgörümüz ortadadır.”

Haberin Devamı

Bahçeli, paylaşımını, “Kılıçdaroğlu’nun ciddiyetsiz ve itibarsız sözlerine karşı esasen siyasi üslubuma çok da uygun olmayan bir tarzda cevap vermek durumunda kaldım. Hiç kimse kusura bakmasın ama hak edene hak ettiği gibi davranmak görevimizdir” ifadeleriyle tamamladı.

‘SEÇİM ZAMANINDA  OLACAK DİYORUZ AMA ANLAMIYORLAR’

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun sonbaharda erken seçim olabileceği sözlerini de anımsatarak, “’Yok’ diyoruz, anlamıyorlar. ‘Zamanında olacak’ diyoruz, zihni melekeleri tıkalı olduğundan algılayamıyorlar. Ne söylesek nafile, hep aynı havadalar... Erken seçim siparişini okyanus ötesinden mi berisinden mi aldıkları muamma olsa da kukla gibi oynatılıyorlar... ‘Sonbaharda seçim olabilir’ demek Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve toplumsal huzurunu hançerlemek isteyenlere hizmettir. Televizyon sahipleri acaba, Kılıçdaroğlu’nun seçim spekülasyonun gündemde kalması için gizli ve gizemli bir destek mi vermektedir?” dedi.

‘Halı değiliz’

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun, “halı” yakıştırmasına da tepki göstererek, “O halde sıkıyorsa, yiyorsa, cesareti varsa gelsin de üstümüze bassın. Halı değiliz ama haya sahibiyiz, vatan ve millet sevdalısıyız” dedi. Kılıçdaroğlu’nun Süleyman Şah Türbesi ile ilgili sözlerini de eleştiren Bahçeli, “Eğer aramıza katılırsa, zincirlerinden kurtulup bize doğru akarsa geçmişte neler söylediğimizi, nasıl bir duruş gösterdiğimizi tek tek, heceleye heceleye, okumayı yeni öğrenen çocuklara anlatır gibi öğreteceğim. Söz’ dedi.