Siyaset ‘Türk kelimesini çıkartmak isteyen yok’

‘Türk kelimesini çıkartmak isteyen yok’

02.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeni Anayasa’dan Türk ifadesinin çıkarılacağı eleştirilerine ilişkin olarak “Anayasa’dan Türk kelimesini çıkarmak isteyen kimse yok. Bu bir çarpıtmadır” diyerek tepki gösterdi.

‘Türk kelimesini çıkartmak isteyen yok’

Bekir Bozdağ, Diplomasi Muhabirler Derneği (DMD) ile Rixos otelinde düzenlenen kahvaltı sırasında yeni anayasa ile ilgili birçok soruyu da yanıt verdi. Yeni anayasaya ihtiyacın olduğunun altını çizen Bozdağ, TBMM Uzlaşma Komisyonu’nda ihtilaflı maddelerin henüz ele alınmadığını anımsatarak seçim dönemine girileceği için fazla zamanın kalmadığı uyarısında bulundu.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, yeni Anayasa’da “Türk” ifadesinin çıkarılacağı savlarına “Anayasa’dan Türk kelimesini çıkarmak isteyen kimse yok. Bu bir çarpıtmadır” sözleriyle tepki gösterdi.
Halen konuşulan konunun “vatandaşlık” tanı olduğuna işaret eden Bozdağ, Türk kelimesinin anayasanın başka maddelerinde de geçtiğini ve geçmeye devam edeceğini vurguladı.

49 üyeli akil adamlar
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm süreci ile ilgili oluşturulması kararlaştırılan “Akil Adamlar” komisyonuna ilişkin, “Bu hafta içerisinde buna alakalı olarak kamuoyunun bilgisi olacak” dedi.
Komisyonun, 49 üyeden oluşacağını, Türkiye’nin 7 ayrı bölgede faaliyet göstereceğini anlatan Bozdağ, Komisyon üyelerinin “süreci yönetecek kişiler olmayacaklarını, konferans, panel, seminer, STK’larla işbirliği gibi etkinliklerle Türkiye’nin 7 bölgesinde çalışmalar yürüteceklerini” kaydetti.

Yazarlar