Siyaset ‘Türkiye çok büyük hedeflere koşacak’

‘Türkiye çok büyük hedeflere koşacak’

03.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım referandumdan evet çıkması halinde mevcut sistemin yol açtığı boşlukların dolacağını, zaman kaybetmeden 2023 hedeflerine kararlı adımlarla yürüneceğini söyledi.

‘Türkiye çok büyük hedeflere koşacak’

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin 16 Nisan’da vereceği ‘evet’ oyuyla daha güçlü bir demokrasiye ve daha dinamik bir yönetime kavuşacağını, çok daha büyük hedeflere koşacağını belirtti. Yıldırım katıldığı sendika kongresinde taşeron işçilerin kadro taleplerine ilişkin sloganlarına da “Talimatı verdim çalışma yapıyorlar” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Yıldırım, dün Öz-Orman İş Sendikası tarafından organize edilen, “15 Temmuz Darbe Girişimi-Küresel Satranç, Uluslararası Satranç Kongresi”nde konuştu. Yıldırım, şunları söyledi:

- TESLİM ETMEYECEĞİZ: 16 Temmuz sabahı Türkiye nasıl karanlıktan aydınlığa uyandıysa; bu ülke 16 Nisan’da da vesayetçilerin hayallerinin hayata geçmeyeceği şekilde bu büyük ülkeye kazandıracağız. Sizler iş makineleriyle, araçlarla bu hainlerin çıkmaya çıktığı kışlaların önünü kapadınız bunların bu kirli emellerini akamete uğrattınız. Sizler, 15 Temmuz’un kahramanlarısınız. Alçakça darbe girişiminde yapılan çalışma ile daha fazla can kaybı yaşanmamasını siz sağladınız. Siz emekçiler hiçbir gücün halel getiremeyeceğini yedi düvele gösterdiniz. Bu mesaj tüm darbe heveslilere derstir. Karşı durduk darbeyi vurduk. Siyasi tarihimiz zaman zaman darbelerle karşı karşıya kaldı. Her seferinde de darbeciler galip geldi ama bu sefer sizin iktidarınızda, Ak Parti iktidarında darbeciler dersini aldı darbeyi yediler. Halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Türkiye’nin ruhunu istiklalini teslim etmedik, etmeyeceğiz.

Haberin Devamı

- ÖNEMLİ SINAV VERDİ: Bundan böyle hiçbir girişim bir daha bunu yapamayacak. İstiklal ve özgürlük için hükümet olarak muhalefet olarak bir olduk beraber olduk, Yenikapı ruhunu yeniden yaşattık. O gece; görsel ve yazılı basınımız da darbeye karşı çok ama çok önemli bir sınav verdi.

- BOŞLUKLAR DOLDURULACAK: ‘Türkiye otoriterleşiyor’ diyenlere bu tabloyu iyi okumalarını öneriyorum. Milletin oyları ile iş başına gelen Cumhurbaşkanı’nı alaşağı etmek isteyenler insafsızca eleştirenler, bu mesajı bu kardeşlik ruhunu iyi değerlendirmediler. Demokrasi ayakta ise Cumhurbaşkanı ve hükümetin liderliğinde kahramanca direnen milletin sayesindedir. Şimdi Allah’a şükür daha güçlüyüz. 16 Nisan’da büyük bir değişime imza atacağız. Kararımız evet. Daha güçlü bir demokrasi, daha dinamik bir yönetimle Türkiye çok daha büyük hedeflere koşacak. Mevcut sistemin yol açtığı boşlukları da dolduracak ve artık zaman kaybetmeden 2023 hedeflerine kararlı adımlarla yürüyeceğiz.

‘Hislerimize tercüman oldu’

Haberin Devamı

Fransız sendikacı Pierre Jean Coulon da konuşmasında, “İspanya Başbakanı’na söyledim, Fransa Başbakanı’nı görünce de söyledim; ‘Türkiye’nin yanında olmadınız’ dedim. Darbecilere karşı Türkiye’nin yanındayız. Bunun için evet, evet, evet diyorum” dedi. Yıldırım, Coulon’a teşekkür ederek, “Anlamlı bir konuşma yaptı, hislerimize tercüman oldu.

Söylemediklerimizi de söyledi. Avrupalı dostlarımızın bir kısmı ne yazık ki 15 Temmuz alçak darbe teşebbüsü sonrasında gerektiği gibi dik duramadılar. Darbeyi açık şekilde kınayamadılar, sınıfta kaldılar” diye konuştu. Eliyle zafer işareti yapan Coulon’a Yıldırım, rabia işareti öğretmesi de dikkati çekti.

Başbakan’ı ağlattı

‘Türkiye çok büyük hedeflere koşacak’

15 Temmuz gazisi Derya Ovacıklı da, “Tekerlekli sandalyede konuşmam önerildi ancak müstesna topluluk karşısında dimdik ayakta konuşacağımı söyledim. Derslerde anlatırken darbeyi, askerin ülke yönetimine el koyması olarak söyleriz; o gün yaşanan bir darbe değildi bir işgal girişimiydi. Gözlerini hala unutmadığım hain gelip kurşunları sıktı” dedi. Bu sırada Yıldırım’ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Haberin Devamı

‘Taşeronlar için çalışma sürüyor’

- SİZLER BAŞARDINIZ: Sizler demokrasinin temel taşlarısınız. Demokrasi kalitesi STK’ların gelişmişliği ile doğru orantılıdır. İşveren ile emek arasındaki dengeyi sizin adalet eksenli mücadeleniz sağlar. Verdiğiniz görev kutsaldır. Merkezde ve taşrada 44 bin orman işçimiz var. Orman varlığımız sizler sayesinde 15 yıl içinde 1.5 milyon hektar arttı, sayenizde oldu. Sizlerle bu alanda güzel çalışmamız var; orman yangınları konusunda. Özellikle yangınlar konusunda sizlerin ortaya koyduğunuz başarı hakikaten çok önemli. Yanan alanların her bir metrekaresini 1 yıl içinde yeniden yeşillendiriyorsunuz. Gözden ırak olabilirsiniz ama gönülden ırak değilsiniz.

- KADRO İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK: (Yıldırım’ın sözleri sık sık, “kadro isteriz”, “müjde isteriz” diye sloganlarla kesildi) Biraz sabır. Geçici orman işçilerinin sorunlarının çözümü konusunda taleplerinizi sağır sultan bile duydu. Değerli kardeşlerim, beni sessizce dinleyin. Sorununuzu en açık şekilde en yüksek perdeden huzurumuzda ilettiniz. Şimdi bize düşe sorunlarınızı torunlara havale etmek değil çözmektir. Türkiye’de mevsimlik işçi, geçici işçi, taşeron işçisi kamuda var olan önemli de bir sorunumuz. Sorunları çözerken asla popülizm yapmadık. Bundan sonra da işimiz olmaz. Ümit verip arkasını getirmek bizim en büyük hassasiyetimizdir. Bunun çözümünün kolay bir iş olmadığını da biliyoruz. Bunun bir şekilde çözülmesi gerektiğini de biliyoruz. Herkesi mutlu edecek çözümü üretme konusunda taşeron, mevsimlik işçi ve 4C’liler bu sorunu çözmek için talimatı verdim çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah uygun bir çözüm bulunacak. Biz hiçbir konuyu çözümüz bırakmadık.