SiyasetTürkiye kimseyi mahcup etmez

Türkiye kimseyi mahcup etmez

14.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tuzla’da gemi uğurlama törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası yatırımcıların ülkemize yatırımlarını artırdıklarını belirterek, “Çünkü Türkiye, kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan kimseyi mahcup etmedi” dedi. Erdoğan, 3. Köprü, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü projelerine de değindi ve dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanının inşasının ilk etabının 2018’in ilk çeyreğinde açılacağını duyurdu.

Türkiye kimseyi mahcup etmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör ve darbe girişiminin yatırımları etkilemeyeceğini belirterek, “Gece darbe girişimi de olsa ertesi sabah ülkede her şey tıkır tıkır işlemeye devam eder. Türkiye, kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimseyi mahcup etmedi, etmez. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü, bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları artırarak sürdürüyor. Kendi iş adamlarımıza da aynı çağrıyı yapıyor ve diyorum ki yatırımlarınızı ertelemeyin, tereddüde düşmeyin, geç kalırsanız pişman olursunuz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım powership projeleriyle dünyada enerji gemilerinin inşası ve işletilmesi alanında Türkiye’yi önemli bir yere taşıyan Karadeniz Holding’in Tuzla Sedef Tersanesi’nde inşa ettiği 4 enerji gemisinden ikisinin uğurlama törenine katıldı.

Türkiye kimseyi mahcup etmez

İstikrar meselesi

Törende konuşan Erdoğan, Türkiye’nin en büyük sorununu “kendini doğru bir şekilde anlatamamak” olduğunu oysa Türkiye’nin benzersiz özellikle sahip bir ülke olduğu tespitinde bulundu. Erdoğan, “Dünyada başka hangi ülkede bunca sorunla böyle büyük bir ekonomik güç aynı anda var olabilir, doğrusu bunu pek de bilemiyorum. Ülkemizi ve milletimizi derinlemesine tanımayan birisinin Türkiye’ye baktığında gördüğü manzara şudur: Kriz alanlarıyla iç içe bir ülke. Hatta daha 4 ay önce darbe girişimine maruz kalmış bir ülke. Ama madalyonun diğer yüzünde her gün dünya çapında projelerin açılışını yapan, yenilerinin hazırlıklarını yürüten, en yıkıcı krizler karşısında dahi güçlü direnciyle hedeflerinden uzaklaşmayan, büyüyen, gelişen, güçlenen bir Türkiye var” dedi.

Haberin Devamı

‘Pişman olursunuz’

15 Temmuz darbe girişiminin ertesi günü yastık altındaki 2.5 milyar dolar dövizin piyasaya çıktığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Yani Merkez Bankası piyasaya döviz sürmedi. Benim halkım, vatandaşım yastığının altındaki dövizlerini hemen ertesi sabah piyasaya sürdü. Mesele istikrar meselesidir. Bu istikrar olmasa, bu güven olmasa sizlere dünyanın değişik ülkelerinden bu krediler gelmz” diye konuştu.

3. Köprü, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü projelerine değinen ve dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanının inşasının ilk etabının 2018’in ilk çeyreğinde açılacağını kaydeden Erdoğan, “Değerli kardeşlerim, bizim farkımız; işte bu şekilde her biri tek başına başka bir ülkeyi dizleri üzerine çöktürmeye yetecek sorunlarla yine uygulandığı her ülkeyi abat edecek projelerin üstesinden aynı anda gelebiliyor olmamızdır. Bunun için her fırsatta diyorum ki Türkiye, kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimseyi mahcup etmedi, mahcup etmez. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü, bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları artırarak sürdürüyor. Kendi işadamlarımıza da aynı çağrıyı yapıyor ve diyorum ki yatırımlarınızı ertelemeyin, tereddüde düşmeyin, geç kalırsanız pişman olursunuz. Uluslararası yatırımcıların güvendiği Türkiye’ye kendi işadamlarımız dört elle sarılmalı... Yatırımlarını erteleme noktasında, böyle bir yanlışa düşmesi sadece onlara kaybettirir. Gelin yatırımlarınızı hızlandırın. Ben ülkeme ve milletime nasıl güveniyorsam işadamlarımıza da aynı şekilde güveniyorum. Burada şahit olduğumuz bu görüntü, bu güveninin doğru olduğunun ispatıdır.”

Haberin Devamı

‘Ekonomimiz gelişmiş ülkelerden daha sağlam’

Başbakan Binali Yıldırım, “Ekonomimiz üzerine birtakım spekülasyonlar yapıyorlarsa da hiç kimse endişe etmesin, Türk ekonomisi dünyanın en gelişmiş ülkelerinin ekonomisinden daha sağlamdır” dedi. Denizcilik sektörüne yıllık 5 milyar tutarında teşvik verildiğini belirten Yıldırım, “Burada yapılan gemiler ısıtıyor, aydınlatıyor. Son 14 yılda Türkiye’yi üçe katladık” dedi.

Haberin Devamı

Bayrak devrimi

Başbakan Yıldırım, Türkiye’deki bütün yatların Türk bayrağına geçmesinin önünü açtıklarını vurgulayarak, “Artık Türkiye’nin kıyılarında yabancı bayraklı yatlar dolansın istemiyoruz. Bunun için düzenlememizi yaptık. Önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek devrim niteliğinde bir takım değişiklikler yaptık. Artık Türkiye’deki bütün yatların Türk bayrağına geçmesi, hatta dışarıdaki yat sahiplerinin de Türk bayrağına geçmesinin önünü açmış olduk” şeklinde konuştu.

“2017 hamle yılı”

“Ülkenin bölünmemesi için gerek bölücü terör örgütü, gerek FETÖ terör örgütü ile mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz” diyen Yıldırım, “İnşallah gelecek daha güzel olacak. Türkiye’nin önünde çok güzel yılların olduğunu ifade etmek istiyorum. Ekonomimiz üzerine bir takım spekülasyonlar yapılıyorsa da kimse endişe etmesin. Türk ekonomisi dünyanın en iyi, en gelişmiş ülkelerinin ekonomisinden daha sağlamdır. 2017 üreten, istihdam oluşturan ekonomik kararlarımızda bir hamle yılı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı esprisi

Başbakan Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı beklerken gazetecilerin hatırlarını sordu. Gazetecilerle el sıkışan Başbakan elini uzatmakta tereddüt eden gazeteciye,”Uzat elini yahu, ben Maliye Bakanı değilim” esprisi yaptı. Bu arada Karadeniz Holding CEO’su Orhan Karadeniz’in torunu Orka Deniz Karadeniz yaptığı resmi Yıldırım’a gösterdi. Kendisini ve Başbakanı çizdiğini söyleyen küçük Orka, resmini gazetecilere de gösterdi.