Siyaset ‘Türkiye Kobani’ye yardım etmezse yeniden savaş başlar’

‘Türkiye Kobani’ye yardım etmezse yeniden savaş başlar’

14.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, KCK Yürütme Konseyi Eş başkanı Cemil Bayık ile “açıklanmayan bir yerde” görüştü. Bayık gazeteye, “Türkiye’nin Kobani’ye yardım etmemesi durumunda barış sürecinin sona ereceğini ve Kürtlerin gerilla savaşına devam edeceğini” söyledi.

‘Türkiye Kobani’ye yardım  etmezse yeniden savaş başlar’


Kirk Semple ve Tim Arango imzasıyla yayımlanan “Kürt savaşçılar Türkiye’yi, IŞİD karşısındaki sessizliğiyle barış sürecini tehlikeye atmakla suçluyor” başlıklı haberde, Bayık’ın şu sözlerine yer veriliyor:
“Kobani’de bir katliam yaratılmak istenilirken müzakereler devam edemez. Kobani’nin kanı üzerine pazarlık yapamayız. Gerillaları seferber edeceğiz.... Türkiye, IŞİD’i kendi çıkarları doğrultusunda Kürt hareketini bitirebilmek ve Suriye Kürdistan devletini engellemek için kullanıyor.”
Haberde, Kürt politika yorumcusu ve Irak eski cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin danışmanı Hiwa Osman’ın ise şu sözlerine yer veriliyor: “Kobani herkes için bir savaş haline geliyor. Bu iyiyle kötünün savaşıdır. Türkiye bu noktadaki duruşuyla Kürtlerin karşısında bulunuyor. Ve Kürtler bu yüzden Türkiye’ye dost olmayacaktır.”
PKK’nın birçok Batı ülkesi tarafından resmi olarak terör örgütü sayılmasıyla ilgili, Peşmerge sözcüsü Helgurd Hikmet Mela Ali’nin ise “Resmi olan yerine kişisel görüşümü sorarsanız, IŞİD veya PKK’dan hangisinin terör örgütü olduğu oldukça açık ve nettir” sözlerine haberde yer veriliyor.