Siyaset Türkiye’nin 61. partisi Abdüllatif Şener’den

Türkiye’nin 61. partisi Abdüllatif Şener’den

26.05.2009 - 00:21 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ‘Türkiye Partisi’ni ‘Ayrıştıran, kutuplaştıran değil demokratik merkez partisi’ diye tanımladı. Şener, partisinin tanıtım toplantısını, AKP’nin kuruluş açıklamasının yapıldığı salonda yaptı

Türkiye’nin 61. partisi Abdüllatif Şener’den

AKP kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AKP’den istifa etmesinin ardından dün Türkiye Partisi adıyla Türkiye’nin 61. partisini kurarak tekrar siyasete döndü. Yeni isimlerin ağırlıkta olduğu, 33 kurucudan 9’u kadın olan partide üç ismin 30 yaşın altında olması dikkati çekti. Kurucular arasında DYP ve DP’de siyaset yapanlar da yer alırken AKP’yi eleştiren Şener, “ayrıştıran ve kutuplaştıran değil demokratik merkez partisi” olacaklarını açıkladı. Kurucular arasında AKP’den istifa eden Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk’ün yer alması nedeniyle TBMM’de temsil edilen 7. parti olan Türkiye Partisi’nin amblemi, mavi yuvarlak fon üzerine beyaz zeminli Türkiye haritası içinde tokalaşan iki el olarak belirlendi.
Şener, dün yeni partisinin tanıtımını Bilkent Otel’de AKP’nin 2001’de kuruluş açıklamasının yapıldığı salonda yaptı. Türbanlı eşi ile birlikte geldiği salonda “Başbakan Şener” sloganlarıyla karşılanan Şener, “Bu Türkiye’nin partisidir, geleceğin partisidir. Gelecekteki siyaseti toptan değiştireceğiz. Yeni bir siyaset tarzı ortaya çıkaracağız. Gençlerin önünü açacağız, genç bir nüfusa sahip, genç bir parti olarak kurulmuştur. Kadınlarımızın siyasete katılımını artıracağız. Kadınlarımızı siyasete davet ediyoruz” dedi. 

‘Hedefimiz iktidar’
“Bugün daha önemli hale gelmiştir. Çünkü Türkiye Partisi kurulmuştur. Bütün insanlarımızı kucaklamak, kimseyi ötekileştirmemek için kurulmuştur. Tarihe bir kez daha 25 Mayıs’ı nakşediyoruz” diye konuşan Şener 25 Mayıs’taki tarihi olayları şöyle anlattı: “Bir Türk 25 Mayıs 1995’te dünyanın en yüksek tepesi olan Everest tepesine (Nasuh Mahruki) çıktı. 25 Mayıs 1944’te bu ülkede milli sanayi vardı, Nuri Demirağ tarafından uçak fabrikası kuruldu. İlk yolculuk İstanbul’dan Ankara’ya 25 Mayıs 1944’te gerçekleştirildi. 1955 yılının 25 Mayıs’ında Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı’nın borçlarının son taksidini ödemiştir.”
Kendi dönemlerinde kurumlar arası ilişkilerin düzeleceğini belirten Şener, grup kurma sorusuna, “Hedefimiz iktidardır, Meclis çoğunluğudur. Siyasi süreci hep beraber izleyeceğiz” yanıtını verdi. AKP ile farkının sorulması üzerine Mevlana’nın sevgi üzerine sözlerini hatırlatan Şener, “Biz kini, nefreti, kaygıları artırmaya değil tüm Türkiye’yi kucaklamaya geliyoruz. Eski sözler geçmişte kaldı cancağzım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım” diye konuştu. 

Titanik örneği
AKP’nin ekonomik krize yönelik politikalarını eleştiren Şener, “Titanik gemisi batarken, üst katta mobilyaların yeri değiştiriliyor. Ekonomik sorumluluklarını idrak etmiş değiller. Ekonominin her tarafı sahipsiz” dedi. “Bir dönem siz de o gemide kaptandınız” anımsatması üzerine de Şener, “Ben 2002-2007 arasındaydım. Hükümet hâlâ o dönemin kredilerini kullanıyor” diyerek yeni bir şey yapılmadığını savundu.
Hükümetin ülke sorunlarından çok diplomasi trafiği ile ilgilendiğini savunan Şener, “Dışarıdan gelen fısıltıları dinleyerek bu ülkeyi yönetiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Kurucular yeni isimler
Aralarında 7 öğretim üyesinin de bulunduğu, 60 yaş üstünde 2 ismin yer aldığı kurucular şöyle:
Abdüllatif Şener, Abdülkadir Sarı (eski vali), Ali Rıza Özzeybek, Ali Rıza Buyan, Arif Kocaman, Asude Öztürk Camadan (iş kadını), Bülent Kuşoğlu (eski DYP Ankara İl Başkanı), Çetin Volkan Akyol, Gülçin Küçükkayalar, Gülümser Heper, Gürcan Günay (eski Kuleli Askeri Lisesi İngilizce öğretmeni), Hakan Çeken, Hüseyin Aytekin (DYP ve DP’de siyaset yaptı), İbrahim Abdülbaki Tuna, İhsan Işık (eski Fazilet Partisi Danışma Kurulu üyesi),
Mehmet Erşahin, (DYP ve DP’de görev aldı), Mehmet Timur, Mehmet Yaşar Öztürk (milletvekili), Murat Akdeniz, Nabi Cüneyt Dinçman (DYP’de görev aldı), Nihan Kurt, Nurettin Bilici, Ömür Kütük (DYP’de görev yaptı), Sema Batırbek (tiyatrocu), Sinan Kolcu, Suat Karlıkaya, Suna Ataman (DYP-DP’de siyaset yaptı), Şaban Baş, Tahsin Türkçapar, Vefa Tarhan (ekonomi profesörü), Volga Bayrakçı Tunay,  Yalçın Dede Kargılıoğlu,   Yasemin Öney Cankurtaran.

Haberin Devamı

Türkiye’nin 61. partisi Abdüllatif Şener’den

Şener’in partisinin amblemi, mavi yuvarlak fon üzerinde, beyaz zeminli Türkiye haritası içinde tokalaşan iki el olarak belirlendi.