Siyaset Türkiye Ortadoğu batağına saplandı

Türkiye Ortadoğu batağına saplandı

21.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yöneticilerin düne kadar “Biz bölgenin en güçlü ülkesiyiz. Kimse gücümüzü test etmeye kalkmasın” dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Oysa şimdi Ortadoğu’daki kabile reisleri bile Türkiye’ye kafa tutmaya başladılar” dedi

Türkiye Ortadoğu batağına saplandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son 6 ayda bombalı saldırılarda 234 yurttaşın hayatını kaybettiğini, Türkiye’nin kan gölüne döndüğünü, ama kimsenin siyasi sorumluluk üstlenmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nca Kumburgaz’da düzenlenen ‘Çalışma ve Değerlendirme Toplantıları’nın açılışında Türkiye’nin ciddi bir yönetim sorunu olduğunu, rüzgara kapılmış gibi bir yerlere sürüklendiğini savundu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

- AYNI KAYGILARI SAYIN GÜL DE PAYLAŞIYOR: Sayın (Abdullah) Gül de aynı kaygıları kısmen paylaşıyor. Cumhurbaşkanlığı yapmış, üstelik iktidar partisinin ana omurgalarından birisi aynı kaygıları paylaşıyor... Son 6 ayda ikisi Ankara’da 6 bombalı saldırıda 234 vatandaşımız hayatını kaybetti. Savaşta olmayan hiçbir ülke bu kadar derin bir travmayı yaşamamıştır. 234 kişi hayatını kaybeder ancak hiç kimse siyasi sorumluluğu üstlenmez. Kim bunun siyasi sorumlusu? Birisinin çıkıp bu siyasi sorumluluğu üstlenmesi lazım. İnsanlar ölecek, siz sorumluluk olarak sadece ve sadece gidip cenaze törenlerine katılıp ’ben sorumluluğumu yerine getirdim’ diyeceksiniz. Bu sorumluluk değildir.

Haberin Devamı

- PAKİSTANLAŞMA SÜRECİ: Suriye bir dönemin Afganistan’ına dönüştü. Afganistan’ın etkisi olarak Pakistan ortaya çıktı. Bütün terör örgütlerinin yuvası Pakistan olmaya başladı. Biz uyardık; eğer siz Türkiye’yi Pakistan haline getirmek istemiyorsanız Suriye’yi Afganistan haline getirmeyeceksiniz. Suriye hepimizin gözleri önünde Afganistan’a dönüştü. Bütün cihatçı gruplar hepsi orada. Oraya iktidarın kol kanat germesiyle Türkiye üzerinden oraya gittiler. Türkiye Ortadoğu batağına saplandı, Pakistanlaşma sürecine girdi.

- KABİLE REİSLERİ BİLE: Sanki PKK azmış gibi başımıza IŞİD belasını çıkardılar. Her türlü ajanın cirit attığı bir ülke konumuna geldik. Düne kadar diyorlardı ki ‘Biz bölgenin en güçlü ülkesiyiz, Kimse gücümüzü test etmeye kalkmasın.’ Öyle bir konuma geldi ki Ortadoğu’daki kabile reisleri bile Türkiye’ye kafa tutmaya başladı. Yüreğimizi acıtan da işte bu tablodur.

- SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRDI: (Savcılara) Gidiyorsun gariban vatandaşı buluyorsun, yardım ve yataklıktan. Peki bu ülkeyi yönetirken, terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir siyasal partiyi neden sorgulamıyorsunuz? Terör örgütlerine Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticileri, kaçak sarayda oturan da dahil, yardım ve yataklık yapmışlardır. Bunun sonucudur ki bugün Türkiye, kan gölüne dönmüştür. Ülkemizi seviyorsak o terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan AKP yöneticilerini, bakın hepsini suçlamıyorum, oy verenleri de suçlamıyorum yöneticilerinin sorgulamamız lazım.