Siyaset ‘Ülkem adına incitici oldu’

‘Ülkem adına incitici oldu’

08.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Almanya’da alıkonulmasını anlatırken, “Biz Alman veya yabancı parlamenterlere nasıl saygı, nezaket gösteriyorsak onlardan da aynı şekilde saygıyı ve nezaketi beklemek hakkımız. İncitici oldu gerçekten” dedi.

‘Ülkem adına incitici oldu’

Ziyareti sırasında kaybettiği çantasında pasaportunun da bulunduğunu belirten Bahçekapılı, konsolosluk yetkililerinin geçici pasaport verdiklerini söyledi.
Köln Havalimanı’ndan çıkarken Alman polisinin kötü muamelesine maruz kaldığını ifade eden Bahçekapılı, gazetecilerin “gözaltına mı almaya çalıştılar” sorusuna “Evet. Havaalanının karakoluna götürdüler. Yurda hani böyle kaçak girmiş gibi olan insanların arasında bekletildim” yanıtını verdi. Bahçekapılı, krizin ne şekilde çözüldüğü sorusuna ise uçağı kaçıracağını belirtmesi üzerine ‘bizi ilgilendirmez’ şeklinde cevap verdiklerini, bir saat kadar nezaketsiz tavırlarla beklettiklerini aktardı.
TBMM’den kınama
TBMM Genel Kurulu’nda, Bahçekapılı’nın diplomatik dokunulmazlığına rağmen Almanya’da zorla alıkonulması kınandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bahçekapılı’ya gösterilen muameleyi eleştirerek “Bunu kabul edilebilir bulmuyoruz” dedi.
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann da Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak Bahçekapılı’nın havalimanında alıkonulması konusunda Türkiye’nin tepkisi iletildi.