Siyaset Ünal: Mutabakatla yeni iç tüzük hazırlanacak

Ünal: Mutabakatla yeni iç tüzük hazırlanacak

14.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, diğer parti gruplarının da mutabakatı aranarak, yeni bir Meclis iç tüzüğü çalışması gerçekleşeceğini açıkladı.

Ünal: Mutabakatla yeni  iç tüzük hazırlanacak

Ünal, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Silahlı insansız hava aracı (SİHA) tartışmasına ilişkin Ünal, “Maalesef Kemal Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, PKK terör örgütünün sivil katliamlarına hiçbir şekilde itiraz etmezken, devletin terörle mücadelesini sivillerin öldürülmesi iftirası üzerinden itibarsızlaştırmaya çalışıyor. O yüzden biz, CHP’yi isimlendirirken, özellikle ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si’ ifadesi kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü bu CHP, Atatürk’ün kurduğu CHP olamaz” diye konuştu.
‘Vakti geldiğinde’
Ünal, kasım sonunda, 2 yıllık görev süresi dolacak TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yerine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun getirileceği yönündeki haberlerle ilgili soruya, şu karşılığı verdi: “Bunlar, bizim şu anda gündemimizde olan konular değil. Günü, vakti geldiğinde gerekli değerlendirmeleri yapacak ve kamuoyuyla paylaşacaktır.”
Meclis Başkanı Kahraman’ın açıklama yaptığı iç tüzükle ilgili 160 maddelik değişikliğin parti gruplarına sunulup sunulmadığı sorusuna da Ünal şu karşılığı verdi: “Bu, daha önce yapılmış bir çalışma. İç tüzük adaptasyonu için 26 maddelik bir hazırlık olduğunu biliyoruz. Daha öncesinde de 4 siyasi partinin katılımıyla 160 maddelik bir iç tüzük çalışması olmuştu. Meclis Başkanlığı’mız bütün çalışmaları partilerin tasvibine sunacak. Meclis parti grupları da kendi tekliflerini TBMM Başkanlığı’na sunacaklar. Bunun sonucunda diğer grupların da mutabakatı aranarak, yeni bir iç tüzük çalışması gerçekleşecek”