Siyaset Uysal göreve başladı

Uysal göreve başladı

30.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Eyüp Sultan Camisi’nde sabah namazını kıldıktan ve Eyüp Sultan Türbesi’ni  ziyaret ettikten sonra makamına oturdu.

Uysal göreve  başladı

Başkan Uysal’la birlikte Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra belediye meclis üyeleri de sabah namazlarını Eyüp Sultan’da kıldı.Eyüp Sultan Türbesi’ndeki duanın ardından çevredeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Uysal bir simitçiden aldığı simitleri vatandaşlara dağıttı. Bu sırada Uysal için güvercin uçuruldu.
Topbaş katılmadı
Uysal, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasına gelerek, görevi İBB 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’ten alırken eski Başkan Kadir Topbaş devir teslime katılmadı.
Başkanvekilliğini bir hafta sürdüren Selamet, “Bu mührü bir hafta önce 13.5 yıl hizmet etmiş olan Sayın Topbaş’tan teslim aldım. Bende çok az kaldı. Keşke fazla kalsaydı. Bir hafta da olsa başkanlık yaptım. Bu mührü yeni başkanımıza hayırlı hizmetlerine vesile olması dileğiyle teslim ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu. Uysal ise yaptığı konuşmada bu görevi üstlenmesinde katkısı olanlara teşekkür etti. Uysal, “Bu mühür geçmişte bir çok elde dolaştı. Hizmet edenlere teşekkür ediyoruz. Duamız bu mührü alırken böyle mutlu kalabalık bir ortamda aldık. İnşallah bu mührü teslim ederken de aynı muhteşem mutluluk heyecan içinde devrederiz diyorum” dedi.
Brifing aldı
Cuma namazını kılmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasından ayrılan Uysal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk gün mesaiye hızlı başladıklarını, tebrikleri kabul ettiklerini belirten Uysal, “Brifing almaya başladınız mı?” şeklindeki soruyu, “Brifing almaya başladık, hala da alıyoruz. Biraz zamana ihtiyaç var” şeklinde yanıtladı. Uysal, bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile havaalanında karşılaştınız. Kısa bir görüşme oldu mu?” sorusuna “Sayın Cumhurbaşkanımız beni tebrik etti” karşılığını verdi. Başkan Uysal daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Fatih Yavuz Selim Camii’nde cuma namazı kıldı ve gün boyu Erdoğan’ın programlarına eşlik etti.