Siyaset Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

25.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, 2 günlük Körfez turunda, İslam dünyasını birbirine düşürmek isteyenlerin olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik çağrısı da yaptı. Oyunlara gelinmemesini isteyen Erdoğan, böyle bir süreçte kardeşler arasında kavga olmamasını istedi. Erdoğan Katar krizinin biran önce diyalog ve barışla çözülmesinden yana olduklarını dile getirdi.

Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Birlik vurgusu
Erdoğan, bölgede Müslümanlar arasındaki yeni çatışmaların İslam dünyasına zararları olacağı mesajı verdi. Sorunun çözülmesi noktasında herkese görevler düştüğünün üzerinde duran Erdoğan, İslam dünyasının daha çok kenetlenmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, “Kardeşler arasında kavga olmaz. Biz sorunun çözümü noktasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Gelişmelerden dolayı üzüntü duyuyoruz. İslam dünyasının daha çok dayanışmaya ve işbirliğine ihtiyacı var. Kavgalarla bir yere gidemeyiz. Kuveyt’in yürüttüğü arabuluculuk çalışmalarını destekliyoruz” mesajlarını verdi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Körfez turu görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, 23-24 Temmuz 2017 tarihlerinde Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’ı ziyaret etmişlerdir. Ziyaretler kapsamında ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeler ile terörle mücadele gibi bölgesel meseleler ele alınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin Körfez bölgesinde yaşanan krizin aşılması amacıyla Kuveyt tarafından sürdürülen çabalara ve diğer girişimlere destek verdiğini ifade etmişler; krizin müzakere ve diyalog yoluyla çözümü için mevcut girişimlerin devam ettirilmesi hususunda muhataplarıyla mutabık kalmışlardır. Ayrıca İslam ülkelerinin birlik içinde hareket etmesinin ve ülkelerin egemenlik haklarının korunmasının önemi vurgulanmıştır. Yatırımlar, turizm ve savunma sanayii başta olmak üzere mevcut ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda mutabık kalınmıştır.”

Ak Parti’de görev değişimi

Ak Parti Genel Sekreterliği’ne atanan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, görevini Harun Karacan’a devretti.
Şahin, Ak Parti Genel Sekreterli-ği’ne getirilmesinin ardından boşa
lan sivil toplum ve halkla ilişkiler başkanlığından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini parti genel merkezindeki törenle Karacan’a teslim etti. Görev değişiminin Ak Parti’ye ülkeye ve demokrasiye hayırlı olması temennisinde bulunan Şahin, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini 11 ay yaptığını anımsattı. Karacan da yeni görevine atanmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu ifade etti. l ANKARA Milliyet