Siyaset Vakit’e göre, tecavüzün ispatı için 4 şahit şart

Vakit’e göre, tecavüzün ispatı için 4 şahit şart

07.05.2008 - 02:19 | Son Güncellenme:

Vakit’e göre, Hüseyin Üzmez'in 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiğinin ispat etmek için 4 şahit şart!

Vakit’e göre, tecavüzün ispatı için 4 şahit şart

Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in 14 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanması konusunu son olarak bu gazetenin yazarlarından Duran Kömürcü de ele aldı.
Kömürcü, bu konuda şu görüşleri ortaya koydu:
“Bugün de Hüseyin Üzmez’e yöneltilen isnattan dolayı bütün Müslümanlar üzülmektedir. Çünkü günahın ispatını Allah: “Bir de dört şahit getirmeleri gerekmez miydi? Mademki bu şahitleri getirmediler. O halde onlar Allah nezdinde yalancıların ta kendileridir” (Nur Suresi 13) buyurarak, dört şahitle tespit edilmeyen zina suçlamasına yalancı olarak beyan etmektedir.
Kömürcü ekliyor:  
“Müfterilerin eline bir koz geçmiştir. Suçu işleyen(!) Hüseyin Üzmez değil de, bütün Müslümanlara mal edilerek inananlara yüklenmektedir. Bir suç işlenmişse o işleyene aittir.
Beşerdir hata yapabilir. İslami bir düzen olmadığına göre suç sabit olursa tövbeye davet edilir. Suç İslam’a göre tahakkuk eder, cezası da İslam’a göredir”
Üzmez’in suçunun mahkeme tarafından kanıtlanması halinde, Türkiye’de İslami bir düzen olmadığına göre tövbe ederek kurtulması işten değil. Zaten tecavüz olaylarında 4 şahit bulunabilmesi de güç. Ancak hâkimin bu teorilere itibar etmesi ihtimali pek yüksek gözükmüyor.