Siyaset ‘Var gücümle çalışacağım’

‘Var gücümle çalışacağım’

10.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, yerel seçimlerde partisinin bir oy fazla alması için var gücüyle çalışacağını belirtti.

‘Var gücümle çalışacağım’

İzmir’de CHP’nin 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan İnce, insanların, kentlerin, ülkelerin dönüm noktaları bulunduğunu, 9 Eylül’ün de Türkiye ve İzmir’in bir dönüm noktası olduğunu söyledi. İnce, Ankara’daki kuruluş yıl dönümü etkinlikleri yerine neden İzmir’de olmayı tercih ettiğinin sorulması üzerine “Böyle bir davet geldiği için burada oldum. İzmir de bizim Ankara da. Ankara’da 16 sene oldum zaten. Bırakın da bir kere de İzmir’de olayım” ifadelerini kullandı. Yerel seçimlere ilişkin soru üzerine ise İnce, “Ben gençlik kolu başkanıyım, ilçe sekreteriyim, il başkanıyım, parti meclisi üyesiyim, grup başkanvekiliyim, milletvekiliyim. Kırk senem bu partide geçti. Önümüzdeki yerel seçimlerde partimin bir oy fazla alması için var gücümle çalışacağım, uğraşacağım. Bir oy fazla almak için ne gerekiyorsa onu yapacağım” dedi.

Haberin Devamı

‘Dereyi görmeden...’

İnce, bir gazetecinin “Yerel seçimlerden sonra tekrar kurultay talepleriniz mı?” sorusuna ise “Dereyi görmeden paçaları sıvama. Önce bir yerel seçimi gör” yanıtını verdi. Yerel seçimde belirlenecek adaylar ile ilgili soru üzerine İnce, “Onu ben bilemiyorum. Adayları ben belirlemiyorum” dedi.