SiyasetVatan Partisi’nin hedefi 5 milyon oy

Vatan Partisi’nin hedefi 5 milyon oy

26.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Perinçek’in kamuoyuna açıkladığı seçim bildirgesinde Gümrük Birliği Anlaşması’na son vermekten, sınırlardaki mayınlı arazilerin köylüye dağıtılmasına kadar birçok vaat yer alıyor

Vatan Partisi’nin hedefi 5 milyon oy


Vatan Partisi, 7 Haziran genel seçimleri için 35 sayfadan oluşan seçim bildirgesini kamuoyuna açıkladı. “Halka Dayanan Güçlü Devlet” sloganı ile Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından duyurulan bildirgede, 7 Haziran’da 5 milyon oyla Meclis’e girilmesinin hedeflendiği belirtildi. Bildirgede en dikkat çeken bölümleri ise ekonomik vaatler oluşturdu. Vatan Partisi’nin seçim vaatleri arasında, er ve erbaşlara her ay 1000 liralık ‘onur payı’ verilmesi yer alıyor.
Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi, tüm emeklileri kapsayan bir intibak yasasının çıkartılması, emekli, dul, yetim aylıklarının günün ihtiyaçlarına göre yükseltilmesi ve kredi kartı borçları faizinin silinmesi de diğer vaatler arasında sıralanıyor. Dikkat çeken vaatlerden birini de her vatandaşa, yaş sınırı konulmaksızın 2 yıl içinde parasız sağlık hizmetinin sunulması oluşturuyor.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından Taksim Hill Otel’de kamuoyuna duyurulan seçim bildirgesinde, “Bu seçimde hedefimiz en az 5 milyon oy alarak Meclis’e girmek ve Milli Hükümet seçeneğini ülke gündemine getirmektir. Beş milyon vatandaşımızı Türkiyemizi kurtarmak için göreve çağırıyoruz. Ana hedefimiz milli hükümet birleşen ve üreten Türkiye” ifadelerine yer verildi. Vatan Partisi’nin seçim vaatleri ana başlıklarla şöyle:
- İşçi, memur, sözleşmeli personel, ücretli, 4/C’li, kiralık işçi, taşeron tanımları altında çalışan kamu emekçilerinin hak ve görevlerini tek bir hukuki düzenlemeyle birleştirilecek.
- Taşeron işçiler kadroya geçirilerek; geçmişe dönük alacakları sağlanacak.
- Her mahalleye ve köye, çocuk bahçesi ve yuvası, halkevi, kültür ve spor salonu yapılacak.
- Gazi ve şehit yakınlarının özlük hakları iyileştirilecek.
- Milletvekili maaşları, en yüksek devlet memuru maaşını geçmeyecek şekilde düzenlenecek.
- Er ve erbaşlara her ay 1000 TL ‘onur payı’ ödenecek.
- Gümrük Birliği Anlaşması’na son verilecek.
- Mazotta ÖTV kaldırılacak, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Et Balık Kurumu gibi çiftçi ve besicilere hizmet veren KİT’ler yeniden kurumlaşacak.
- Sınırlardaki mayınlı araziler yoksul köylüye dağıtılacak.
- Kadınların siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda önder roller üstlenmesinin önündeki tüm engeller kaldırılacak.
Dış politika, eğitim ve sanat
- Yunanistan tarafından işgal edilen 152 ada barışçıl yollardan Türkiye’ye kazandırılacak.
- Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Çin, Hindistan ve diğer Asya ülkeleriyle her alanda işbirliği yapılacak.
- Dağlık Karabağ’ın işgalden kurtulması için tüm olanaklar değerlendirilecek.
- Ermeni soykırımı yalanı yabancı ülkelerin okul kitaplarından çıkartılacak. Yabancı devlet meclislerinde alınan Ermeni soykırımını tanıyan kararlar tek tek kaldırtılacak.
- Temel eğitim 13 yıl olacak, zorunlu temel eğitim 6 yaşında ana sınıfında başlayacak.
- Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacak.
- Özel okul ve özel eğitim kurumları ile tarikat ve vakıflara ait okullar okullar kamulaştırılacak.
- Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi Türkiye Bilimler Akademisi’ne verilecek.
- Devlet tiyatroları, Devlet opera ve baleleri, senfoni orkestraları, çoksesli korolar, sanat galerileri, sanatçı yetiştiren eğitim kurumları, Devlet konservatuarları, güzel sanat liseleri, yerel yönetimlerin sanat kurumları, halk müziği ve oyunlarını geliştiren kurumlar yaygınlaştırılacak.
- Özel sanat kurumları desteklenecek.
- Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi ile Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi yeniden sanat ve sanatçının hizmetine sunulacak.
- Anaokulundan üniversite sonuna kadar parasız eğitim, kültür ve spor hizmeti sunulacak.
- Parasız eğitim sisteminde öğrencilerin geçmişten kalan kredi borçları silinecek.