Siyaset ‘Vekiller parmaklarını PKK’ya karşı kullanmalı’

‘Vekiller parmaklarını PKK’ya karşı kullanmalı’

04.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP, terör örgütüne üye olmak ve bu örgütlere yardım etmek fiillerinden dolayı hazırlanan dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi için TBMM Başkanlığı ile Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Başkanlığı’na başvurdu.

‘Vekiller parmaklarını  PKK’ya karşı kullanmalı’

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında terörle mücadelenin tek ayakla sürdürülemeyeceğini, PKK’yı meşrulaştıran yardım ve yataklık eden siyasi kimliklerle de mücadele etmek gerektiğini belirtti. Vural, “Terörün bölücü amaçlarıyla siyasi topyekün bir mücadele gerekmektedir. TBMM’de terör örgütünün uzantılarıyla mücadele etmemek, terörle mücadeleyi akamete uğratır. Terörle mücadeleyi gayrımeşruymuş gibi gösteren zihniyete karşı TBMM’deki milletvekillerinin parmaklarını terör örgütünü PKK’ya karşı kullanması gerekmektedir.

TBMM terör örgütüne methiyeler dizilen bir yer haline getirilirken Meclis’te eli kolu bağlı kalmak doğru değildir. Biz yargının çalışmasını istiyoruz. Terörle mücadele edeceksek yargının da önünün açılması gerekmektedir. HDP hakkında 261 dosya var. Siyasi hesap yapma zamanı değildir. Meşruiyetin kaynağı terör değildir, silah değildir, hukuktur.”